Sistem Toplama Sitesi Tavsiyesi

Peki Teknobiyotiği öneriyor musun? Orada fiyatlar gayet iyi.
Ben kullanmadım ama kullananlardan çok fazla olumsuz geri dönüş okumadım. Her şeyden önce teknoloji şans işidir unutmayalım.
@Silinen üye n11 çok başka bir şey. Yani sorunlu olan n11 değil, n11'deki satıcılar maalesef. Sorun onlardan kaynaklanıyor.
Ne aldıysam sorun çıkmadı. Ben memnunum. Aldığım ürünler de piyasadaki en ucuz ya da ona fazlasıyla yakın fiyatlıydılar.
Ne almaya kalktıysam ya kullanılmış ürün çıkıyor ya arızalı ya da bilgisiz ve yanlı cevap veren reyon görevlileri ile karşılaştım. O yüzden orayla alış-verişi bitirdim.

Liste karışıktır, iyi veya kötü sıralaması değildir.

• Yukko
  • Sinerji
  • İncehesap
  • İtopya
  • Teknobiyotik
  • Hepsiburada (kendi sattığı ürünler ya da basit bileşenler alınabilir)
  • Vatan Bilgisayar
Tüm firmalarda sorun yaşama olasılığınız var. Birileri yaşıyor. Bunlar dışında zaten pek düzgün mağaza kalmıyor. Gittigidiyor, N11, Hepsiburada gibi bireysel satıcılar var. Pek tavsiye etmem ama satışı ve olumlu puanı yüksek kişilere bakın. Kısaca bu firmaların içinde ucuz ürünü kim veriyorsa ondan alın.

n11'deki satıcılar maalesef. Sorun onlardan kaynaklanıyor.
Sorun %100 n11'de. İçinde parazitleri barındıran bir kuruluş. Denetleme sistemi sıfır. Cezalandırma ya da ödüllendirme sistemi yok. Tam bir kaos. N11 üzerindeki dükkanları şikayet edince, inceleme yapılacaktır teşekkürler diye otomatik bir mesaj geliyor ve bitiyor. Güvenilir satıcı ile güvenilmez satıcıyı ayırt etmemizi kolaylaştıracağı yerde zorlaştırıyor. Bu yüzden kimse n11'in suçu yok diyemez. Eğer insanlara e-ticaret alanında bu şekilde hizmet verip para kazanmayı amaçlıyorsa üzerine düşen sorumlulukları da yerine getirmek zorunda kimse kusura bakmasın. Şu mesajı yazmadan 1dk önce gördüm yine, yazmış arkadaş technopat sosyale. Cep telefonu aldım çalıntı çıktı diye. N11 bunun kontrolünü sağlayamıyorsa bu işi yapmasın.

• İncehesap
  • İtopya
  • Nanokatalog
  • Hepsiburada
Bu 4 siteden 2 tane sistem dizdim, hiçbirinde bir sıkıntı yaşamadım.

Hepsiburada'yı tenzih edebilirim. Hepsiburada içindeki satıcılarla ilgili şikayet olduğunda Hepsiburada, satıcı adına özür dileyip gereken çözümü öneriyor. Birden çok kez şahit oldum ve bu konuda gerçekten çok başarılılar. Gittigidiyor'da ortada. Bazen iyi bazen sıkıntılı bir şey diyemiyorum.

İnventus güzel bir site. Şikayeti yok denecek kadar az. Müşteriye önem veren firmalardan biri.

Denetleme sistemi sıfır.
Senin yaptığın raporlama orada günde yapılan binlerce alış-veriş içerisinden değerlendiriliyor. Tek bir kişinin raporuyla firma kapatılması doğru olmaz zaten. Ayrıca Satıcı güvenilirliği diye bir gösterge yapmışlar. Buna göre bakıp karar vermek daha kolay. Ben n11'i savunmuyorum. Kim nerden isterse alabilir. Ama sistemin işleyişi hakkında yanlış bilgi sahibi olmamak gerek. Ben mesela alış-veriş yapmadan önce satıcının puanına ve yorumlarına bakıp karar veririm. İlla ucuz diye balıklama atlayıp almam.
Hepsiburada'yı tenzih edebilirim.
Hepsiburada mı? Aç bir son şikayetlere bak istersen. hepsiburada.com şu an batırdı resmen. Herkese ya kullanılmış ürün gelmiş ya da açılmış iade ürünleri yollamışlar.

İşte o güven testi başlı başına güvenilir değil zaten. Satıcılar kendi ürünlerine yorum beğeni vb. güven artırıcı hileler yapıyor. 80 üzeri puanlı binlerce olumlu yorumlu satıcılar sahte, kaçak ya da çalıntı ürün satıyor. Sıfır diye ikinci el ürünler, Garantili diye yurtdışı kayıtsız ürünler satılıyor. Oradaki güven testi TC Kimlik No üzerinden ya da belirleyici bir kimlik istemcisi ile uygulanmıyor.

Kullanılmış ürün iadeleri, açılmış iade ürünleri basit problemler. Şikayet nedenini yazıyorsun, ücretsiz kargo kodunu alıyorsun mevzu bitiyor.

Satıcılar kendi ürünlerine yorum beğeni vb. güven artırıcı hileler yapıyor.
O zaten bizim insanımızın huyudur. Kendi hesabını şişirmek. Teknoloji bu maalesef. Zaten şans işi, bir de internet almak başka bir şans işi. Ben satış sayısına ve güven puanının %95 üstü olanlara bakıyorum. Ama satış sayısı dediğim 10-20 değil 100-200-500 olan satıcılar yani. Her şeyde bulunmuyor ama paramızda değerli veremem o zaman da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…