İyi günler arkadaşlar bilgisayar toplayacağım monitör hariç sadece kasa kendime işlemci ve anakartı seçtim ama daha iyisi varsa önerilerinizi dikkate alacağım.
İşlemci: Intel Core i9 7980xe Extreme Edition processor
Anakart: Asus ROG Rampage IV Extreme x299 2066pin
Ekran Kartı: Nvidia 1080 Ti alacağım ama hangi üretici firmanın kartını alayım model olarak(MSI, Gigabyte, Asus, EVGA, Zotac vs.)
RAM: Fikrim Yok
Kasa: Soğutucusu ve özelliği iyi olsun havayı düzgün dışarı atsın.
Soğutucu: Fikrim Yok
Güç Kaynağı: Fikrim Yok (Ama İleriye dönük ekleme yapabilirim o yüzden fazla düşük Watt olmasın)
Ses Kartı: Ek olarak gerekir mi?
SSD: Fikrim Yok
HDD: Fikrim Yok
Optik Sürücü: Fikrim Yok
Not: Kullanım amacım öncelikle ileri seviye oyunlar için ve ileride çıkacaklar için sistemi ileriye dönük upgrade yapılabilir şekilde toplamak istiyorum. Çizim de yapıyorum o yüzden SLI yapma durumum var, ikinci bir ekran kartı alacağım ama ikisini ayrı ayrı kullanabilir miyim bilmiyorum. Nvidia PNY P6000 Quadro alacağım, çizim için sıkıntı çıkarır mı? Diğeri de oyun ekran kartı olacak. Bunun dışında seçtiğim işlemciden daha iyisi var mı? AMD tarafında fikrinizi alabilirim, anakart hususunda yukarıda yazdığım anakartın daha iyisi varsa onu alabilirim. RAM miktarı 32 GB'yi geçmesin, ileride ekleme yaparım. RAM'de CL ve MHz değeri çok önemli, bunu baz alarak model söyleyin. Kasa için bu sistemi sığdırabileceğim, soğutması iyi olan hoş bir pencereli kasa istiyorum. İşlemci için soğutma önerilerini bekliyorum sıvı mı yoksa hava soğutmalı mı? Bunu nedenleri ile söylerseniz sevinirim. Güç kaynağı çok önemli, 2 ekran kartına yetecek bir güç kaynağı önerin. Elektrik gitmelerinde sisteme zarar vermeyen kaliteli bir güç kaynağı tavsiyesi istiyorum. Anakart kaliteli olduktan sonra harici ses kartına gerek var mı? Varsa yazarsınız arkadaşlar. SSD bir tane yeter, en az 250 GB olsun, SATA bir tane alacağım ileride artırabilirim. Kasa seçimi o yüzden çok önemli benim için. Bu kadar yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.