Sistem Toplama Tavsiyesi (Bütçe Sınırı Yok)

smd515151

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar bilgisayar toplayacağım monitör hariç sadece kasa kendime işlemci ve anakartı seçtim ama daha iyisi varsa önerilerinizi dikkate alacağım.
İşlemci: Intel Core i9 7980xe Extreme Edition processor
Anakart: Asus ROG Rampage IV Extreme x299 2066pin
Ekran Kartı: Nvidia 1080 Ti alacağım ama hangi üretici firmanın kartını alayım model olarak(MSI, Gigabyte, Asus, EVGA, Zotac vs.)
RAM: Fikrim Yok
Kasa: Soğutucusu ve özelliği iyi olsun havayı düzgün dışarı atsın.
Soğutucu: Fikrim Yok
Güç Kaynağı: Fikrim Yok (Ama İleriye dönük ekleme yapabilirim o yüzden fazla düşük Watt olmasın)
Ses Kartı: Ek olarak gerekir mi?
SSD: Fikrim Yok
HDD: Fikrim Yok
Optik Sürücü: Fikrim Yok

Not: Kullanım amacım öncelikle ileri seviye oyunlar için ve ileride çıkacaklar için sistemi ileriye dönük upgrade yapılabilir şekilde toplamak istiyorum. Çizim de yapıyorum o yüzden SLI yapma durumum var, ikinci bir ekran kartı alacağım ama ikisini ayrı ayrı kullanabilir miyim bilmiyorum. Nvidia PNY P6000 Quadro alacağım, çizim için sıkıntı çıkarır mı? Diğeri de oyun ekran kartı olacak. Bunun dışında seçtiğim işlemciden daha iyisi var mı? AMD tarafında fikrinizi alabilirim, anakart hususunda yukarıda yazdığım anakartın daha iyisi varsa onu alabilirim. RAM miktarı 32 GB'yi geçmesin, ileride ekleme yaparım. RAM'de CL ve MHz değeri çok önemli, bunu baz alarak model söyleyin. Kasa için bu sistemi sığdırabileceğim, soğutması iyi olan hoş bir pencereli kasa istiyorum. İşlemci için soğutma önerilerini bekliyorum sıvı mı yoksa hava soğutmalı mı? Bunu nedenleri ile söylerseniz sevinirim. Güç kaynağı çok önemli, 2 ekran kartına yetecek bir güç kaynağı önerin. Elektrik gitmelerinde sisteme zarar vermeyen kaliteli bir güç kaynağı tavsiyesi istiyorum. Anakart kaliteli olduktan sonra harici ses kartına gerek var mı? Varsa yazarsınız arkadaşlar. SSD bir tane yeter, en az 250 GB olsun, SATA bir tane alacağım ileride artırabilirim. Kasa seçimi o yüzden çok önemli benim için. Bu kadar yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni çıkan Gskill 4700Mhz RAM kullanabilirsiniz X299 üzerinde 4 RAM Takarsanız güzel olur 64GB bütçeniz yok ne de olsa. Hayatımda çok fazla uçma gereksinim olmadığından sınırsız bütçeli bir bilgisayar toplamadım ne desem dengesiz olur. Toplayanlardan öneri bekleyin gelecektir. M.2 Sata SSD alırsınız.

Sizin yerinizde olsam 2 tane 960 Pro 2 TB alırdım, RAID yapardım. Nasıl olsa bütçe sınırı yok. Böyle bir sistemde SATA SSD tüp gibi kalır

Eve geçtiğimde öyle bir sistem toplayacam ki aklınız şaşacak. Ne de olsa “ bütçe sınırı yok “ demişsiniz. Ev paranızı gözden çıkarın eve geçtiğimde atacağım sistemi

Bekliyorum kardeşim Yalnız monitör yok sadece kasa, RAM 32'yi geçmesin, altta açıklama yaptım ileride upgrade yaparım. HDD'leri 1'er adet olsun ama ileride ekleme yapabileyim bunu baz alırsan sevinirim ve son olarak aklıma takılan 2 ekran kartı kullanacağım SLI ile, biri çizim için, diğeri oyun için. Yukarıda modelleri yazdım otomatik geçiş yapar mı oyun açtığımda Nvdia 1080Ti'ye? Çizim programı açtığımda Nvidia P6000'e.

Eve geçtiğimde öyle bir sistem toplayacam ki aklınız şaşacak. Ne de olsa “ bütçe sınırı yok “ demişsiniz. Ev paranızı gözden çıkarın eve geçtiğimde atacağım sistemi

Hayalimdeki sistemi bekliyorum...

Çok istemişimdir sınırsız bütçe sistem toplayayım aslında zor değil ama Türkiye şartları bizi zorluyor.

Ürünler dolar endeksli olduğu için doların en ufak yükselmesi fiyatları hemen yukarı çekiyor. Daha 10 gün önce baktığım sistemin fiyatı şimdi 127 TL daha fazla.

Paylaşabilir misin bizim ile? Bu 127 TL değerindeki PC'yi akşama bekliyorum yardımlarınızı, ona göre sipariş vereceğim. Darboğaz olayına dikkat edilerek yazılırsa çok makbul olur tavsiyeler.

Ekran Kartı Konusunda Gigabyte'nın 1080 TI Waterforce modeli mevcut. Ekran kartının içinde kendinden sıvı soğutması mevcut bu uzun süreli ya da güçlü kullanımlarda kolay kolay ısınmasını büyük ölçüde engelleyecektir. Soğutma olarak Corsair H115i tavsiye edebilirim. Hem yenilikçi bir sıvı soğutma hem de oldukça güçlü soğutma sistemi mevcut(2x140mm fan mevcut). Kasa olarak yine Corsair'in 570X modelini tavsiye edebilirim. 3 tarafı kalın temperli camlarla kaplı içerisinde 6 fan bloğu bulunduruyor(1 egsoz, 2 üst tarafda 3 adet de ön tarafda). Kasadan 3 adet 140mm(ya da 120mm tam hatırlamıyorum kusuruma bakmayın lütfen) fan geliyor(rgb). SSD olarak Samsung'un 960 Pro modeli tercih etmeni öneririm. 512 GB,1TB ve 2TB modelleri mevcut. Dilediğini tercih edebilirsin.(ama boyuta oranla okuma ve yazma değerleride değişiyor)Bunların dışında sata olarak Seagate Barracuda 3 TB 7200RPM tercih edeedebilirsin. Diğer konular hakkında tam bilgi sahibi değilim o yüzden yazamıyacağım kendim 20.000 Tl'lik bir bilgisayar toplayacağım ancak seninki benim toplayacağımdan da yüksek olacağı için yanlış bilgi vermek istemiyorum.
Kendi Sistemimde ;

MSI Z370 Godlike Gaming anakart
Intel Core I7 8700K işlemci
MSI GTX 1080 TI Trio ekran kartı
Corsair Vengeance Led 32GB(2x16GB)
3000mhz Ram
Samsung 960 Pro 512GB SSD
Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM Sata
Corsair HX850I CPU
Corsair 570X Kasa
Corsair H115I Sıvı Soğutma

Bu Şekilde. Ek olarak monitör,klavye vs... 20.000 'e denk geliyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…