Sistem Toplama vs PS4 Pro

Oynayacağın oyuna göre değişir. Mesela FPS oyunları oynuyosan kesinlikle konsoldan uzak dur. Vakti zamanında PS3 vardı bende BF4 oynuyodum ve tam anlamıyla işkenceydi.

FPS oyunları hariç PS ile oyun oynamak bence harika bir şey, yattığın yerden istediğin pozisyona girebiliyorsun, tadı başka kardeşim. Kendine şunu sor; oyun oynamak, oyunun hikayesine kapılmak mı istiyorum? Yoksa muazzam detayları/kaliteyi seyretmek mi istiyorum? Bu soruları kendine sor! Bilgisayar oyunculuğu, her türlü ekipmana sahip olunmadığı zaman PS'den daha kötü bir deneyim. Mesela ben surround ses sistemini köküne kadar açıp bilgisayarımda FPS oynamaya bayılıyorum. Kulaklık ile oyun oynamak bana göre değil. Oyun oynamak film izlemekten farksız, o yüzden ses önemli.

Ben 16K IMAX filmde izledim, 4K filmde izledim, Full HD filmde izledim, 360p filmde izledim, 2K 60+ FPS ultra oyunda oynadım 1080p orta 40 FPS oyunda oynadım. Emin ol görüntü ekstra bir zevk vermiyor, elbette oyun zevki haricinde tatmin edici ayrı bir zevki var ama işte çokta lazım değil. Örnek veriyorum; 16K IMAX Harry Potter son bölümü izledim, tarifi imkansız zevk aldım. Daha sonra Arrival filmini evimde 1080p izledim daha çok zevk aldım, daha çok içine girdim, daha çok etkilendim ve daha çok etkisi üzerimde kaldı. Anlayacağın bizlere göre astronomik rakamlar(TL) harcayıp oyuncu sistemi toplamaya gerek yok.

Bence önce PS4 Pro al, daha sonra paran olursa, giriş orta seviye GTX 1050Ti < RX 570 civarı bir oyuncu bilgisayarı toplarsın.

Mesela 4K ultra 60 FPS oyun oynasan ilk anlarda dilin tutulur gözlerin pörtler. Daha sonra oyuna dalarsın, hikaye seni içine çeker. Bir süre sonra o muazzam görüntüyü fark edemez hale gelirsin. Aynı şeyi Full HD oynayarak yap yine aynısı olacak, oyun aynı hazzı verecek. Oyunu oynadıktan sonra geriye dönüp hatırladığında ikisini de aynı şekilde hatırlayacaksın. Tabii ki belli bir performans/görüntü eşiği var, bu eşiğin altında olunca zevk alamazsın. :D

PS4 Pro'nun içerisinde RX 480 GPU'su olduğu unutulmamalı, dolayısıyla resmi olarak belirtilmese de verdiği görüntü doğal 4k değil, daha düşük çözünürlükte render edilmiş ve daha sonra büyütülmüş 4k'dır.
Fiyat/performans kıyaslaması (dar boğaz olamadan toplanmış) RX 480 içeren bir sistem değerlendirilerek yapılabilir.
Düşünülmesi gereken bir diğer konu da PS platformunda oyunların PC tarafına göre daha pahalı olduğudur.

Steam için özel olan oyunları ve düşük sistem isteyen oyunları, sahip olduğun dizüstü bilgisayarın ile oynarsın, geri kalan AAA oyunları ve PS4 özel oyunları da PS4 Pro'da oynarsın. Ben olsam öyle yapardım. Konsol kullanmayıp da burada atıp tutan da çok var. Konsol ayrı bir zevk verir. :)

Benim gönlüm PS4'den yana, neden dersen çünkü oynanış hissi daha tatmin edici, illa bir yerde oturman gerekmiyor, ve garip bir şekilde daha müthiş ve insanı kendine çeken grafikleri var. Kötü yanları ise sadece bir oyuna her 1-2 ayda sadece 1 oyuna 200TL verincede insanın içini acıtıyor ya.

Unity gibi çop bir oyuna, 1 TL'den fazla verilmez. Oyun çıktığında oynanmıyordu hatalardan. Zaten genel olarak kötü bir oyundu. Ama böyle salakça hatalar beklemiyordum hiç.
Unity'nin sorunlarının %95'i düzeltildi, güzel bir oyun oldu ama herkezde ilk başta aşırı kötü çıktığı için bir önyargı var hala. Bendede vardı ama bir arkadaşımda 5 saat oynayınc herhangi bir sorunun kalmadığı açık. Eskiden yarım saat oynuyordun sonra evin çatısının içinde kalıyordun vs. oluyordu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı