Sistem toplama yaparken nelere dikkat edilmeli?

V_for_Vendetta

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımın kasasını toplamaya çalışıyorum ancak bazı yerlerde tıkandım. Anlık olarak yardım edebilecek var mı?

Dosya Ekleri

• 86F3A542-FF20-4EEB-8D0C-424403521821.jpeg
    147 KB · Görüntüleme: 115
HD Audio yazan kabloyu anakartındaki AUDIO portuna takacaksın.

Şöyle bir şey kablosu;

Çoğu anakartta sol alt köşede yer alır.

Reset Switch, Power Switch, HDD LED gibi bağlantıları da anakartın kitapçığına bakarak bulabilirsin. MSI anakartlarda JFP1 portuna, ASUS anakartlarda F_PANEL diye yazan portlara takacaksın. Anakartın üstüne nasıl takacağına dair bi' tablo bulunuyor.

Örneğin;

Bu bağlantılar tamam şunu sormak istiyorum güç kaynağının içinden çıkan bir sürü kablo var bunların hepsi kullanılacak mı? Fotosunu attığım 2 kabloyu ana karta bağladım bunlar yeterli mi? Çalıştırayım mı?
Arkadaşlar yok mu yardım edebilecek kimse yaa baya toparlarım ama çalıştırmaya korkuyorum bağlantılar doğru değilse diye

Dosya Ekleri

• image.jpg
    110,9 KB · Görüntüleme: 81
  • image.jpg
    116,6 KB · Görüntüleme: 62
  • 0E8467CD-FE30-496D-9BA4-E72081C4D98B.jpeg
    126 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Son düzenleme:
Az önce çalıştırdım reset attı CPU kablosuna bakayım.
Onu bağlayıp tekrar dene. İlk kez çalıştırdıysan ve işletim sistemi kurulu değilse boot etmesi vs. biraz uzun sürebilir parçalar birbirini tanımaya çalışıyor çünkü.

Son düzenleme:
@BerkayZ87 güç kaynağından çıkan bir sürü kablo var
Reset attıktan sonra İşlemciye parmağımı koydum baya ısınmıştı oyun oynamayacağım için soğutma almadım. Sorun olmaz herhalde?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    131,8 KB · Görüntüleme: 98
@BerkayZ87 güç kaynağından çıkan bir sürü kablo var
Reset attıktan sonra İşlemciye parmağımı koydum baya ısınmıştı oyun oynamayacağım için soğutma almadım. Sorun olmaz herhalde?
Soğutucusuz işlemci kullanamazsın. Büyük ihtimal sistem overheatten dolayı reset attı. Soğutucu almadan sistemi kullanma.

Soğutucusuz işlemci kullanamazsın. Büyük ihtimal sistem overheat'ten dolayı reset attı. Soğutucu almadan sistemi kullanma.
Anladım o zaman gidip soğutucu alayım yapacak bir şey yok. Sistemi ilk kez kullanıyorum işletim sistemi kurulu değil. Bahsettiğin 4 pin sorun olur mu gerçekten? Soğutucuyu aldıktan sonra belli olur belki dur bakalım

İşlemcin nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…