Sistem toplamadan monitör alınır mı?

Takabileceğiniz hiçbir cihaz yoksa almanızı önermem hocam çünkü yapısı gereği monitörlerde ölü piksel, ghosting gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor bunları gelir gelmez test etmeniz olası arıza durumlarında garanti sürecinin işlemesini hızlandıracaktır. Eğer test edebileceğiniz bir cihazınız varsa ve bütçenizde uygunsa fiyat değişikliklerine önlem olarak alabilirsiniz şimdiden hayırlı olsun.

Başta IPS'lere yönelmiştim ama bu forumda haklı bir G65B sevdası olduğundan aklım çelindi ve G65B almayı düşünüyordum. Ölü piksel çıksa garantinin halledebileceği bir durum mu?

1 tane falan cıkarsa garanti bir şey yapmaz 3 ustu olursa halledilir.

Hocam ölü piksel çıkması halinde 1 tane dahi olsa garantinin yardımcı olması gerekli ancak bazı şirketler politikaları gereği 2-3-5 gibi minimum ölü piksel sayısı belirtiyor böyle bir durumla karşılaşırsanız tüketici hakem heyetine başvurup hakkınızı arayabilirsiniz.

G65B modelini bende almayı düşünüyordum tek eksisi VA panel olması olabilir ama genel olarak kaliteli bir panel kullanması, yüksek yenileme hızına sahip olması ve eğer seviyorsanız Curved olması birçok açıdan alınabilir bir monitör yapıyor kendisini. Benim G65B bakarak başladığım serüvenim G8 OLED ile sonlanmıştı. Eğer hem IPS'in hızını hem Curved olmasını hem de en doğru renk doğruluğunu arıyorsanız G6 OLED serisinin indirimlerini kovalayabilirsiniz.

O düzeyler pahalı hocam be.En azından 20 binlerdeydi bi ara ama öyle değil sanırım artık.OLED şimdilik hayal.

Bu arada G65B'den DP kablosu çıkıyor galiba.ASUS TUF GAMING FX506L modelinde bir laptobum var.Bu kabloyla uyumluluğunu nasıl anlayabilirim?

Fiyatının zamlanma ihtimaline karşı alınabilir. Bilgisayar olmadan fişe takıp, panel kırık mı diye kontrol edebilirsiniz. Çoğu monitörde hiç değilse bir sinyal yok yazısı falan oluyor çünkü.
Ölü piksel olup olmadığını Display Port kullanmadan anlayabilir miyim dediğiniz yolla? Muhtemelen kullandığım laptopta DP girişi yok çünkü.

Son düzenleme:
Ölü piksel olup olmadığını DisplayPort kullanmadan anlayabilir miyim dediğiniz yolla? Muhtemelen kullandığım laptopta DP girişi yok çünkü.
Biraz zor. Monitörün sinyal yok ekranı ya da açılışındaki logo kısmının arka planı düz renkli ise anlama ihtimaliniz var ama tamamen siyah ise çok zor.

Biraz zor. Monitörün sinyal yok ekranı ya da açılışındaki logo kısmının arka planı düz renkli ise anlama ihtimaliniz var ama tamamen siyah ise çok zor.

Yani galiba yok DP girişi ama yine de sormuş olayım. Yok burada değil mi?(Girişler biraz kirlenmiş kusura bakmayın )

HDMI var aslında. Günümüzde de hemen hemen çoğu monitör HDMI + DisplayPort bağlantıları ile gelir. HDMI'dan bağlayıp testlerini gerçekleştirebilirsiniz ama kabloyu takmadan önce o portu bir temizleyin. Hatta eliniz değmişken diğerlerine de el atabilirsiniz, az daha birikirse yumaklanacak

Zoomlayıp atınca vahşetin büyüklüğünü daha fena idrak ettim.Allah benim kullandığım laptoplara sabır versin.1 yıl oldu hiç el atmadım garibana.

Zoomlayıp atınca vahşetin büyüklüğünü daha fena idrak ettim. Allah benim kullandığım laptoplara sabır versin. 1 yıl oldu hiç el atmadım garibana.
Bu şekilde kabloyu takarsanız muhtemelen o tozların hepsi baskı nedeniyle en sona yapışacaktır, temizlemesi de daha zor duruma gelir. Bir fırça kapıp soketi temizleyin. Monitörden de muhtemelen HDMI kablosu çıkar. Umarım port çalışır durumdadır.

Taktığım USB'lerin neden doğru çalışmadığını daha iyi anlıyorum... Umarım dediğiniz gibi çalışıyordur.Yapay zekaya sorduğuma göre HDMI çıkıyormuş ama nitelikli dolandırıcı gibi "genellikle" ifadesini kullanıyor namussuz.Şu temizlik işine bir ara bakayım gerisini hallederim inşallah.Bir de daha önce hiç flat monitör bile kullanmadığımdan curvede alışamama korkum var ama hallederiz inşallah.Teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…