Arkadaşlar foruma yeni katıldım o yüzden öncelikle herkese merhabalar. Derdimi detaylı anlatmak için biraz uzun uzun yazıyorum ama detaylı anlatmazsam neyi niçin istediğimi size aktarabilmem oldukça zor olacaktır. Umarım kusuruma bakmazsınız.
Bu aralar micro ATX sistem toplama niyetindeyim (micro ATX'de ısrar etmemin sebebi hem az yer kaplaması bir de kasayı seyahatlerim arasında sık sık taşımak durumunda olmam ) hatta kasa olarak formunu ve kullanılabilirliğini çok beğendiğim için Corsair RX280 model kasasını ve güç kaynağı olarak ise yine Corsair'dan RM750X'i güzel bir indirim yakalayınca kaçırmadım. Aslında acelem yoktu ama Covid 19 pandemisi yüzünden Çin'de üretimlerin oldukça yavaşlaması ve Dolar'ın ne olacağının bilinmemesinden dolayı fiyatların gittikçe artma ihtimali beni biraz acele etmeye itiyor. Öte yandan RTX 3000 serisi ve AMD'nin 4000 serisi işlemcilerini de merak etmem ise bu durum karşısında çok kararsız kalmama sebep oluyor. Bir de istediğim sistem X570 mimarili bir anakart üzerinde Ryzen 3900X, RTX 2070 Super, 32 GB RAM, M.2 PCI Express SSD olması lakin ne yazık ki micro ATX forma sahip, X570 mimarili anakart bulamamam da cabası. Sırf bu durum bile acaba yeni nesil Ryzen serisi ile birlikte ülkemize micro ATX ve X570 mimarisinde veya yeni mimarinin ismi ne olacaksa artık o mimariye sahip bir anakart gelir mi sorusunu da sorduruyor.
Sistem iot programlama, deneysel amaçlı kişisel server olarak da kullanılacak. Bu yüzden doğal olarak ana sistem Linux olacak (tabii ki çok sevdiğim biricik MANJARO'm ) ve sanal makineda test amaçlı Windows kullanılacak. Tüm bu anlattığım durumlar dahilinde fikirlerinizi sunarsanız çok sevinirim.
Arkadaşlar tamam yazının tamamı biraz uzun ama en azından kabaca sizce donanım yenilemek için doğru zaman mı sorusuna cevap verseniz de yeter