Sistem toplamak toplanmış bir şekilde almaktan neden daha pahalı?

sardaga55

Kilopat
Arkadaşlar kendimiz sistem toplamaya kalktığımızda çok daha pahalıya geliyor, sistem toplama olayı bitti mi acaba? Örnek V3.5 Killer. Bu mantıkta insanlar neden PC'lerini güncellesinler ki?

Mesela ben GTX 1050 (2 GB) olan kartımı güncellemek istiyordum. RX 580'e 1400 TL.
8 GB 3200 MHz olan RAM 16 GB yapmayı düşünüyordum. 300 TL.
Kasamı değiştirmeyi düşünüyordum. 300 TL ona desek.

Şuan güncelleme için en az 2000 TL gözden çıkarmam lazım. Bunun yerine bulunan kasayı satıp çıkan kasayı alsan daha karlı olmaz mı? Hani neden toplamakla uğraşalım insanlar eskiden bu işten keyif alıyordu şahsen ben saatlerce araştırıp fikir almaktan vermekten keyif alıyordum şimdi boş gibi geliyor.

Ayriyetten sistemimide şuraya yazayım;
ASUS Prime B350 PLUS
Ryzen 5 1600
GTX 1050 2 GB
8 GB RAM
700 80+ power suply
120 GB SSD
512 GB hard disk
Kasa ( RGB ) falan yok Dark'ın zamanında aldığım bir kasası.

Bu PC kaç paradan satılır bunu da söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendin topladığın tadını hiçbir hazır sistem kadar zevk vermez. Maalesef artık herkes uğraşmak istemiyor hazır sisteme yöneliyorlar bir yana daha iyi. Ucuz olmasının sebebi elinde kalmış parçaları veya markalarla anlaşarak daha ucuza satıyorlar. O sistem 2500TL edebilir.

O zevki başka şeylerde verir merak etme

Eğer sıfıra ucuza alabileceğin bir yer yoksa arkadaşın veya tanıdığının iş yeri gibi toplama daha zorlayabilir. Ama kendin topladığın zaman hepsinin ayrı ayrı fazla özelliği oluyor ve ileriye dönük bir sistem daha rahat yapabilirsin. Ben mesela sistemimi dolar üzerinden aldım. Ürünlerin üstüne farklı bir fiyat eklenmeden yani gayet ucuza topladım. Ve ileride sisteme rtx2060 veya 70 takacağım. Gibi...

Özel bir sebebi yok fiyatı uygun yakalamıştım aldım. Bir zararı yok sonuçta. Bu söylediğim parçalara tavsiye verebilirmisiniz? 3 k kadar bütçem var. Bu arada ram 8 gb 3200 mhz ama ryzen 1600 2666 ya kadar destekliyor şimdi ben yine hyperx furry 3200 mhz olan ramden mi alim? bide aynısı mı olmak zorunda hani seri numarası felan.
Ekran kartında iste gtx 1660 ti bunuda düşünüyorum kararsızım.
Kasa zaten hiç bilmiyorum.
Bi el atarsanız iyi olur.
Bide ilerleyen zamanlarda aoc c24g1 ekran alsam 2k oynayabilirmiyim?

Benim bildiğim anakartın max ram frekans hızına bakacaksın ve eğer alabiliyorsan 1660ti al ilerde upgradelerini diğerlerine yaparsın hem.

Dostum 3100-3200 TL'ye satılan V3.5 Killer'ı kendimiz toplamaya kalksak sanıyorum ki 3.500'ü geçiyordur. 300-400 lirayı yemek daha eğlenceli olur, ben pişmanım açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…