Değil. İnternette binlerce video var. Otur izle. Takıldığın yerde kullanma kılavuzu ve burası duruyor. 10 dakika içinde toplamalısın diye bir şart yok. Buradan cevap gelene kadar durabilir. Tek süre sorunu termal macun olur. Onun da videosu, kılavuzu var. Birkaç kere izleyip yaparsın.
RAM takmak zor mu sizce? Sistem toplamak için kullanma kılavuzu bile yeterlidir. Video izleyip kılavuza bakıp RAM'i kıran adamın aklından şüphelenirim. Uzaya adam yollamayacak. Bilgisayara USB takmasını kimse öğretmedi ona. Vidayı deliğe takmayı da kimse öğretmedi. Eski telefon bataryalarını yuvasına takmayı da kimse öğretmedi. Düzgün kullanılınca kılavuz olmadan bile öğrenilebilecek şeyler bunlar. Abartmayın.
RAM takmak zor mu sizce? Sistem toplamak için kullanma kılavuzu bile yeterlidir. Video izleyip kılavuza bakıp RAM'i kıran adamın aklından şüphelenirim. Uzaya adam yollamayacak. Bilgisayara USB takmasını kimse öğretmedi ona. Vidayı deliğe takmayı da kimse öğretmedi. Eski telefon bataryalarını yuvasına takmayı da kimse öğretmedi. Düzgün kullanılınca kılavuz olmadan bile öğrenilebilecek şeyler bunlar. Abartmayın.
@Tokiler O zaman düzgün montajlanmış kasa görüntüleri paylaşılır. Siz benim video izle lafımdan ne anlıyorsunuz? Kedi videosu falan mı?
Bence en karışık kısmı kasa bağlantılarının yapılması. Onda da zaten anakart kullanım kılavuzu duruyor. Burada konu açsa internetteki dosyadan bakıp söyleyebiliriz. İşlemci soğutucu montajı da biraz zor olabilir. Bir sürü içerik var internette. Türkçe olanlar bile fazlasıyla yeterli.
Ben önermiyorum ancak, en uygun videoyu bulup işe başlayın. Tüm parçalardan önce anakart takın. @Vavien. komik bir şey varsa hepimiz gülelim. Size komik gelen ne?
Hiç bilmeyen adama gözünü kapat, kulağını kapat. Şimdi hissederek montaj yap demiyoruz. Otur, video izle diyoruz. Bunun neresini anlamıyorsunuz? Videolarda bu tip şeyler ayrıntısına kadar anlatılıyor.
Ki hepsini geçtim. Siz USB girmiyor diye zorluyor musunuz, yoksa ters mi çeviriyorsunuz? Girmiyorsa bir nedeni vardır deyip düşünecek beyni vardır bence konu sahibinin.
Uzatmanın bir anlamı yok. Size mükemmel senaryolarınızla başarılar.
Aynen. İşlemciyi USB portlarına monte etsin sonra. Size çok güzel bir tavsiye vereyim. Bu tip konularda bulunmadan önce sistem toplama videosu izleyin.
Öncelikle anakartı dikkatlice kutudan çıkartın. Soğutucu bloklardan tutun. RAM'leri önerilen slotlara getirin ve iki tarafından dikkatlice bastırın. İşlemciyi takarken de üçgen kısımları denk getirip bırakın. Soğutucuyu takin.
Kasanın yükseltme vidalarını takin. Anakartı kasaya getirin ve dikkatlice vidalayın. Ekran kartı slotunun kilidini açın. Dikkatlice takin ve vidalayın. Sogutma kısmı aşağı gelecek şekilde.
PSU'ı vidalayın. 24 pin güç bağlantısını ve CPU 8 pinlik bağlantıyı yapın. Diskleri bağlayın.
Kullanım kilavuzundan bakarak ön panel bağlantılarını yapın.
Fanları Molex veya Sys_fan girişlerine takın. CPU fanını ise CPU_fan girişine takin.
Not: Parçaları mümkün olduğunca ellemeyin. Statik elektrikten yanma ihtimali var.