Sistem toplamaya nereden başlanır?

Şahsen sıra koymak bana saçma geliyor alabilirsem para biriktirip hepsini toplu alıyorum. Yok RAM alayım sonra Ekran kartı alayım... ben sistemden sıkılırım yahu.
Ben de böyle düşünüyorum. Ayrı ayrı toplamak hele ki süre olarak 3 aydan fazla sürecek ise kafayı yer insan. Parayı denkleştirene kadar beklerim. Zaten her geçen gün yeni teknolojiler çıkıyor piyasaya. Yeni donanımlar sürülüyor. Bu da düşünülürse bekleyip her şeyi aynı zaman diliminde almak çok daha mantıklı bir hareket olur.

Bu olay eğer düzenli olarak aylık ve ya haftalık elinize para geçiyorsa mantıklı. Çünkü diğer türlü atıyorum gidip en kral işlemciyi alırsın ama devamın da ona uygun ekran kartıdır RAM'dir derken bir bakarsın aradan 1-2 yıl geçmiş sen hala toplamaya uğraşıyorsun. Onun için eğer aylık düzenli bir gelirin varsa mantıklı, onun dışında çok saçma geliyor bana. Neyse düzenli gelir olduğunu baz alırsak eğer ben olaya kaç ay sabrederim gözüyle bakıp toplamaya başlarım. Ona göre de aşağı yukarı bir bütçe oluşur ve o bütçeye uygun denemeler yapıp almaya başlarım.

Olay farklı yalnız. Eline para geçince biriktiremeyen bir insan için tek tek almak mantıklıdır.

Çevremdeki insanlara bakınca çok farklı şeyler yapıyorlar merak açısından sordum ama benim yaptığım hata demiyelim ama ilk aldığım parça bilgisayar kasası boş sonra psu almıştım. Bu genelleme bir soruydu ama insanların neler aldıklarını da merak ediyorum açıkcası, sıraya koymak demiyelim de hiç bir donanım parçası olmayan acaba ne şekilde alım yapıyor merak ettim.

Çoğu kişi para biriktirip toplu alıyor ya da taksit ile alıyor.

Şahsi kannatim masa üstünü ne amaçla alacaksanız o doğrultuda ilerlemek. Maksat oyun üzerine ise ilk olarak nasıl bir görüntü ile oynamak istiyorsunuz? İlk soru bu. Yani siz 1080p mi 2k mı yoksa 4k mı görmek istiyorsunuz? Daha çok online çevrimiçi rekabetçi mi oynuyorsunuz yoksa single player hikayeli oyunlar mı? Buna da cevap almak gerekir. Kısacası derdiniz yüksek fps ve hızlı tepki süreleri mi yoksa yüksek çözünürlük ve görüntü kalitesi mi? Buna da cevap hikaye modlu oyunlar ise sıra geldi cepteki paraya. ( Aslında her şey cepteki paraya göre başlamalı ama yeterince paranız var sayıyorum.) Şimdi de 2k veya 4 arasında seçim yapmalıyız. Çünkü ilk baş o seçime göre bir monitör ve sonrasında ekran kartı seçeceğiz.( Nvidia AMD seçimi burada başlayacak) Psu, işlemci, anakart, ram, soğutma sistemi, kasa, çevre bileşenleri sırayla bu seçimler dahilinde şekillenecektir.

Dış kısımdan iç kısma doğru toplarım. Güç kaynağından başarım çünkü; kısa sürede güncelleme gerektirmeyen bir parça kendisi. Zamana yayacaksak fiyat takibiyle önce kaliteli bir güç kaynağı alırım. Sonra kasa, fanlar, SSD, bellek, anakart, işlemci, ekran kartı ve monitör. Benim tercihlerim bu yönde olur.

Ben bilgisayar kasası aldığımda zaten bir monitörüm vardı. Yani monitör almadım, dikkat etmediğim bir şey vardı. Monitör eski olduğu için ekran kartımı kaldıramamıştı. Bütçemin sonuna kadar kadar harcadığım için monitörü anakarta bağladım. 4 GB ekran kartı yerine 300 MB anakartla idare etmek zorunda kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…