Sistem Toplarken Hangi Donanımdan Başlanmalı?

İlk olarak teşekkürler cevabın için. Monitör almaya gerek duymuyorum. Dediğin şekilde ana kartta falan ucuza kaçmaz isem yeni nesil oyunları oynayabileceğim bir sistemi toplamak bana ne kadara patlar?

Sırasıyla başta monitör, ekran kartı, işlemci, anakart, PSU, RAM bundan sonrası bütçene ve zevkine kalmış.
Teşekkürler önerilerin için. Öneri yapan bir çok arkadaşın fikri bu yönde sanırım monitör almayacağım için ekran kartında başlayıp dediğin sırayla devam edeceğim.

Monitör almasanda elindeki monitöre uygun ekran kartı tercih etmen gerekir. Atıyorum elinde 19 inç monitör varsa tutupta GTX1070 ekran kartı alınmaz.

Bana kalırsa tek tek almanı tavsiye etmem çünkü eğer alacağın her hangi bir parçada fabrika çıkışlı bir sorun varsa test etmeden anlayamayabilirsin ve değişim yapamazsın. Birde dolar yükselişi olunca tek tek alman mantıklı değil.

Sent from my SM-J710FQ using Technopat Sosyal mobile app

Ne alırsan al bütün parçaları almadan sistemi kullanamayacaksın. Bütün parçaları aynı anda alarak indirimlerden faydalanabilirsin belki. Senin için daha karlı olur. Tek tek almak bir avantaj sağlamaz.

@Berkay Kalkan
Teker teker indirim yakalayarak alanlar var. Mesela 3000 liralık sistemi 2500-2600 liraya topluyorlar. Genel indirim oranları o kadar yüksek olmuyor. Ama bazı ürünlerde yüksek indirim oranı oluyor bunu yakalayarak sistemi olduğundan daha ucuza yapabilir. Ama tüm parçaları almadan sistemi kullanamamak kötü tabi.

Monitör almasanda elindeki monitöre uygun ekran kartı tercih etmen gerekir. Atıyorum elinde 19 inç monitör varsa tutupta GTX1070 ekran kartı alınmaz.
Hmm. Bunu bilmiyordum o zaman monitörde almam gerekicek tekrardan teşekkürler.

Eğer uzun vadede pc toplarım diyorsan Ram al.Çünkü ram'ler hemen güncellenmiyor en iyi ram'i alırsın kenara koyarsın hem sana moral olur hemde bi aksilik çıkarsa aldığın fiyattan daha az kayıpla satma şansın olur

Daha sonra SSD ve HDD alırsın (SSD'yi HDD'den önce almalısın).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…