Sistem toplarken Intel mi AMD mi?

Bana ne önerirsiniz?

Ekran kartı için NVIDIA'ya daha yakınım nedense hocam AMD pek önermiyorlar çevrem de.
Uretkenlik icin NVIDIA daha iyi. Sadece oyun icin AMD alinir ekran kartinda. AMD islemcide intelden hem daha serin hem daha verimli hem daha performansli hem AM5 platformu hala uzun omurlu. Intel gibi surekli soket degismiyor kullanici dostu. Ryzen 7 9700X altina dusmeni onermem render icin. AMD 9000 serisi ile inteli yakaladı renderda. 7800x3D oyun icin cok performanslı ama render performansı iyi degil hemde 7000 serisi cok daha sicak calisiyor 9000 serisine gore.

Hocam hepinize teşekkür ederim şu an fikrimi söylüyorum NVIDIA ekran kartı+Ryzen 7 9700 ya da 9700 X3D alacağım ama 3D çok fark ediyor mu?

Hocam hepinize teşekkür ederim şu an fikrimi söylüyorum NVIDIA ekran kartı+Ryzen 7 9700 ya da 9700 X3D alacağım ama 3D çok fark ediyor mu?

X3D islemcinin olayı cok yüksek onbellek ile aşırı ust duzey oyun performansı almak hocam. Isiniz tamamen uretkenlik icinse 9800x3D yerine tamamen render icin 9900X veya 9950X te alabilirsiniz. Oyun performansida cok onemli fazla oyun oynarim ama renderdada üzmesin derseniz 9800x3D alabilirsiniz yada bir delilik yapip hem render hem oyun ikisi de en ust seviyede olsun derseniz 9900x3D ve 9950x3D var. 9700X en alt tercihiniz olsun burada.

Hocam fiyatları tam olarak nedir? Hem oyun hem render için.

Hocam fiyatları tam olarak nedir? Hem oyun hem render için.
9700X (ortalama üstü render ortalama üstü oyun) : 13000 TL
9800x3D (saf en üst seviye oyun ortalama üstü render): 24-25K
9900X (üst seviye render ortalama üstü oyun): 18-19K
9950X (en üst seviye render üst seviye oyun): 23-24K
9900x3D (üst seviye render çok üst seviye oyun): 28-29K
9950x3D (herşey en üst seviye): 33-34K

İşlemci olarak AMD almanı tavsiye ederim AMD İntel'den daha iyi

Öncelikle modele göre değişkenlik gösterebilir onu belirteyim. Genel olarak baktığımızda İntel; oyun yapımı, video düzenleme vb. gibi render işlerinde daha önde. AMD ise yüksek önbelleği sayesinde oyun için tercih edilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…