Sistem Toplarken Statik Elektrik Endişesi

claymore

Megapat
Eylül ayı gibi Ryzen, GTX1080 sistem toplayacağım. Ancak ufak endişelerim var. 12. sınıf bilişim teknolojileri öğrencisiyim. Sistem toplamayı biliyorum. Tek korkum statik elektrik muhabbeti ve ya parçalara istemsiz zarar verme durumu. Deneyim kazanmak amaçlı, alıp kendim mi toplamalıyım yoksa parçaları Vatan bilgisayardan alıp onlara mı toplattırmalıyım? İlginiz için teşekkürler.

Montajı tahta masada yapmanı öneririm, tercihen eldiven de takabilirsin. Yani montajı kendin yap, montaj videolarını izleyip biraz da statik elektriği boşaltma hakkında fikir sahibi olursan Vatan'a falan toplatmana gerek kalmaz.

Technopat'ın bütün sistem toplama videolarını izledim. Tek korkum statik elektrik durumu, bazı arkadaşlarım, tokalaştığım zaman çarpıldıklarını idaa ediyorlar bunun sebebi statik elektrik mi sizce?

Elektirik Abartı. Sistem toplamak zor değil. İşlemci montajı her yerde videosu var. Elinle anakarta bile dokunmuyorsun. İşlemci soğutucu tutuyorsun. Bir kaç vida sıkıyorsun. Elin hiç mi tornavida tutmadı. Anakartın kitapçığını açıp kabloları takıyorsun. Ekran kartını montajı saten basit. Ram, SSD ve HDD saten saymıyorum bile. Kablo düzeni sana kalmış.

Yapman gereken saat ve yüzük varsa çıkarmak.
Ve power supply i en son pin yuvasına takmak.
Onun dışında elektiriğim yüksek diyorsan.
Çoraplarını çıkar ve bi iki kişi ile tokalaş [emoji5] içini rahatlat sonra rastgele [emoji106]

Halıda toplama. Masada topla. Statik bileklik takabilirsin. Ben eski sistemimi hep söküp takarım. Bir şey olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…