Sistem toplarken statik elektrik nasıl halledilir?

En son benim sistem fena çarpıyordu. Şimdi tekrar montajlama işi var. İş eldiveni işe yarar mı bilmiyorum. Bir de elini şuna buna sür muhabbeti vardı.

Ek olarak hangi bileşenlerde statik elektrik birikme ihtimali daha çok? Anakart garantiden geldikten sonra elimde biraz inceledim.

İçinizin rahat etmesini istiyorsanız eldiven takabilirsiniz ama gerek yok bence.
Demir ya da bir metale ellerinizi sürmeniz ve biraz gezdirmeniz statik elektriğinizin atılması için yeterlidir.

Statik bilekliğiniz var ise PSU'nun fan ızgarasına bir tarafını bağlayıp PSU'yu topraklı prize takın ve şalterini açın.

Toprağa herhangi bir iletken aracılığıyla ya da direkt olarak temas etmeniz yeterli. PSU bağlı ve şalteri açıkken kasaya/PSU'ya dokunmak da yeterli olur.

İçinizin rahat etmesini istiyorsanız eldiven takabilirsiniz ama gerek yok bence.
Demir ya da bir metale ellerinizi sürmeniz ve biraz gezdirmeniz statik elektriğinizin atılması için yeterlidir.
Korona başında alıp kullanmadığımız lateks eldivenler olur mu?

Kardeş bakkaldan 2 ekmek al sana poşet hediye eder bakkal amca, poşedi eline bantla bismillah de işe giriş.

Bakkaldan bir iş eldiveni alıp geleyim.

Ben güç kablosunu çekip Power tuşuna 10 saniye basılı tutarak alıyorum statiği. Tabi herkesin farklı yöntemleri var. Kimisi silgi ile de alıyor.
Ben bir ara sistemin statik elektrikten açılmadığını düşünerek o power tuşuna 10 saniye basmayı yapmıştım ve olmuştu.

Statik bilekliğiniz var ise PSU'nun fan ızgarasına bir tarafını bağlayıp PSU'yu topraklı prize takın ve şalterini açın.
Bileklik yok ama evde topraklama var.

Toprağa herhangi bir iletken aracılığıyla ya da direkt olarak temas etmeniz yeterli. PSU bağlı ve şalteri açıkken kasaya/PSU'ya dokunmak da yeterli olur.
Dokunmak kadar basitse güzelmiş.

Kardeş bakkaldan 2 ekmek al sana poşet hediye eder bakkal amca, poşedi eline bantla bismillah de işe giriş.
Ekmek şart mı?

Yazın statik elektrik birikmez üstünüzde ama bismillah demek işinize yarayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…