Sistem TPM 2.0 ve BitLocker hatası veriyor

Ozturkmb

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500
Rog strix gtx 1050TI
HKVISION 8x2 16 GB RAM
GIGABYTE A520M S2H
Kingston 120GB A400 SATA3 2.5" SSD
RAM
HKVISION 8x2 16 gb ram
SSD veya HDD modeli
Kingston 120GB A400 SATA3 2.5" SSD
Merhaba, bugün bilgisayarıma girdiğimde C diskte daha önce görmediğim bir ifade gördüm ve biraz araştırdığımda BitLocker ile alakalı bir sorun olduğunu fark ettim, düzeltmeye çalıştığımda TPM modülü ile ilgili bir hata ile karşılaştım, yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• resim_2025-01-02_232925046.png
    69,7 KB · Görüntüleme: 50
  • resim_2025-01-02_232937092.png
    93,9 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:

Win hesabına girişip yapıp cihazlarım kısmından BitLocker şifreni bir kenara not al. Benzer sebepten bilgisayara format atmak zorunda kalmıştım.

Ayarlara gir BitLocker yaz. Aktifse kapat. BIOS'a gir TPM 2.0 aktif mi diye kontrol et. Aktif değilse aktifleştir sonra tekrar ayarladan ve Denetim Masası'ndan BitLocker'ı bul ve kapat.

Maalesef yakın zamanda Microsoft hesabım çalınmıştı geri almaya çalışıyordum ve bilgisayarda açık bir hesap yoktu BIOS'tan TPM'i kontrol etmek için yeniden başlatıp bilgisayarı açtığımda şifremi kullanmama bile izin vermedi Microsoft hesabımı girip şifre sıfırlamamı istedi bende yapamadım tabii ki yeni hesap açıp sıfırlamaya çalıştım olmadı bende format atıp uzun zamandır dönmeyi düşündüğüm Windows 10 kullanmaya başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…