Sistem UNMOUNTABLE_BOOT VOLUME hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

BERUH

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı dün gece oyun oynadıktan sonra kapattım sabah geri açtığımda önce mavi ekran oldu “UNMOUNTABLE_BOOT VOLUME” dedi daha sonra tanılama yaptı Windows kurtarma menüsünden onarım yapmaya çalıştım fakat işe yaramadı. Daha sonrasında araştırma yaptım CMD üzerinden belki düzeltebilirim diye, chkdsk yaptım fakat bana “The type of the file system is RAW. CHKDSK is not available for RAW drives.” dedi tekrar mavi ekran verdiğinde ise “CRITICAL_SERVICE_FAILED” dedi şuan bilgisayar açılmıyor diskim RAW formatına nasıl girdiğine dair en ufak bir fikrim yok, nasıl düzeltebilirim dosyalarımı kaybetmeden?

Dosya Ekleri

• IMG_0580.jpeg
    IMG_0580.jpeg
    91,9 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_0583.jpeg
    IMG_0583.jpeg
    64,8 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0590.png
    IMG_0590.png
    192,2 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dosya kayıpsız bir şekilde yapmak istiyorum bunu orada bulunan seçenekler pek güvenli gelmedi, live Linux üzerinden baktığımda disk bitlocker olarak görünüyor

Dosya Ekleri

• IMG_4316FB02-B48F-4C0A-BB1D-A01982D99FA4.jpeg
    IMG_4316FB02-B48F-4C0A-BB1D-A01982D99FA4.jpeg
    90,9 KB · Görüntüleme: 15
  • image.jpg
    image.jpg
    123,6 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
BitLocker abartılacak bir şey değil. Microsoft'a bağlı hesabında BitLocker şifren yazıyor zaten herhangi bir telefondan bile hesabına girip öğrenebiliyorsun. Şifrelenmesi diske bir şey olduğu anlamına gelmiyor.

BitLocker abartılacak bir şey değil. Microsoft'a bağlı hesabında BitLocker şifren yazıyor zaten herhangi bir telefondan bile hesabına girip öğrenebiliyorsun. Şifrelenmesi diske bir şey olduğu anlamına gelmiyor.
Ya RAW olması? Veri kaybetmeden, üstelik Windows yokken nasıl yapacak?

Bunu bende biliyorum fakat hesabımda herhangi bir bitlocker şifresi kayıtlı değil, TPM kendi kendine bitlocker’a çekebiliyormuş sanırım (yanlış biliyor olabilirim)

Ya RAW olması? Veri kaybetmeden, üstelik Windows yokken nasıl yapacak?
Hocam son çare data kurtarma yazılımlarına başvuracağım sanırım daha da ne yaparım bilmiyorum biraz daha araştıracağım

TPM kendi kendine bitlocker’a çekebiliyormuş sanırım
Doğrudur.

Diski çalışan bir PC'ye bağlayıp veri kurtarma deneyebilirsiniz ama disk şifreleme buna izin verir mi?

Disk şifreleme izin vermezse şifresini girer ve açar. Çok zor değil ve inatla disk şifreleme diyorsunuz alakası bile yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı