Sistem Upgrade, Fx 6300 ile GTX 970 Uyumluluk

Roquish

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese Selamlar.
Bu ay sistemimde biraz upgrade çalışması yapıcam. Yapcağım upgrade olma ihtimali nedir ?
Elimdeki değerlendirceğim sistem
Anakart: M5A97 R2.0
İşlemci: Fx-6300 Black Edition
Ram: Kingston 8 GB 1600 MHz

Ekleme yapmak istediğim ekran kartı, kasa ve güç kaynağı.
MSI GTX980 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Zalman Z11 Plus Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Güç kaynağına karar veremedim çünkü tasarruflu güç kaynağı ihtiyaç duyurorum. Bunun nedeni ise eskiden 40 lira gelen elektirik 100 lira gelmeye başlaması.
Son bi ekleme daha yapmak istiyorum. Ekran kartını almışken iyisini almak istiyorum çünkü ilerde tekrar upgrade gereksinimi duydugumda tekrardan ekran kartı değiştirmek istemiyorm. Ekran kartı için işlemcim yetersiz gelebilir diye düşünenler olabilir, bunun içinde işlemciyi OC yaparak darboğazı engelliyecem.

Kasayı Zalman Z3 yapın. Güç kaynağını Corsair VS 550 olarak seçin.
Ekran kartı olarak Maxwell teknolojili GTX970 olarak ele alın.

Evet, tasarruflu. Duyduğum bir habere göre VS 550 ve VS 650 modellerine 80+ sertifikası getirilmiş. Bize ne zaman rastlar, bilinmez.

Konu güncel. Hala başlıktaki soruya cevab alamadım.

Upgrade yapman için çok erken. Elindeki işlemci ve alacağın ekran kartını test etmeden upgrade'a kalkışma.

Son düzenleme:
Doğru diyorsunda test etmek gibi şansım yok. Vatanbilgisayar' dan alırsam hani iade etme şansım olur diye düşündüm.

Teşekkür ederim net bi cevap için fakat güç kaynağı başka altarnatif var mı ? Bronz üstü sertifikaya sahip bi ürün terchimdir de.

İşlemci zaten yok mu sende dostum? Onun yanına temizinden bir GTX970 alarak testlere başla. Eğer yetersiz görüyorsan (bence yeterli gelecek) işlemci ve anakart hakkında düşünceler yaratabilirsin.

Ayyıldız arkadaşımın önerdiği düşünceler gayet harika. Artık kafanda soru işareti kalmamalı

Dediğin şekilde yapıcam. Sonuç olarak stabil beklenti göremezsem iade edicem kartı. Vatanbilgisayar yıl başın'da %30 indirim yaparmı sizce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…