Sistem USB'den nasıl başlatılır?

yunusilk

Hectopat
Merhaba.
Acer Swift 3 bilgisayarımda USB'den başlatmayı nasıl ayarlayabilirim? BIOS sekmelerinin görsellerini ekledim.

İlk sekmede "Windows Boot Manager" kısmını USB ile değiştirebilmen gerek. Olmuyorsa açılışta F8 veya ESC ile Boot sekmesine doğrudan girebilmen gerekiyor.

Attığın fotoğrafta usb takılı mıydı? Boot kısmından usb'yi en üste alman gerek.

Bir de her PC'de boot ile başlama tuşu var. Mesela HP bilgisayarlarda ESC ve F8 tuşu. Bununla ilgili Technopat konu vardı paylaşıyorum.

F12 boot menu seçeneğini aktif et, sürekli F12'ye basarak bilgisayarını aç ve boot menüsünden USB aygıtını seç

F12 boot menu seçeneğini aktif et, sürekli F12'ye basarak bilgisayarını aç ve boot menüsünden USB aygıtını seç
Sadece win boot menager görünüyor gene. Bir de doğrudan boot menüsüyle açmayı deneyeceğim arkadaşların dediği gibi
bios ve boot menu tuşları

Hangi program ile USB'ye çektiniz. Problem USB çekmeden kaynaklı görünüyor.
Ubuntu rufus ile Windows üzerinde hazırladım ama yeni bilgisayara takmadım henüz. Önce usb'den başlatmayı ayarlayıp sonra USB'yi takacaktım ama siz böyle sorunca takıp denedim 1. Sırada Linpus ...şeklinde seçenek çıktı, onu seçtim. Orada da en üstten Ubuntu'yu seçtim kurulum ekranı geldi. Burada Try Ubuntu diyerek diski ikiye bölmeyi deneyeceğim
Attığın fotoğrafta usb takılı mıydı? Boot kısmından usb'yi en üste alman gerek.
Değildi. Sonra f12ye basarak bilgisayarı açarken takip denedim. Orada linpus adıyla USB göründü, seçip USB üzerinden ubunttuyu başlattım.

Dosya Ekleri

• 20211117_163107.jpg
    141,2 KB · Görüntüleme: 265
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…