Sistem Windows 10 EUFI boot etmeme sorunu

Danmarkq

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Bilgisayar Mühendisliği
Bilgisayarım 2 in 1 Hometech Wi 360

W10 kurulu olarak geldi. Bir bölüm dizi izledim ve kapattım açtığımda mavi ekran hatası verdi. Ne denediysem olmadı sıfırla dedim sıfırlandı sonra reset attı W10 başlat dedim ve Hometech yazısında sürekli reset atıyor.
BIOS ayarlarına baktım ve oradan EFI shell'e girdim. Harddisk'e girdiğimde Receovery, boot ve Microsoft yazılı 1 MB'lık 3 klasör var ve içleri boş. Daha sonra Technopat'ın UEFI flash hazırlama videosundan UEFI format flash'ı hazırladım. (Microsoft Imagine'den edindiğim W10 x64 education sürümü) BIOS'tan flash'ı en üste aldım fakat boot etmedi. BIOS'a tekrar girdiğimde Windows boot manager en üstteydi. Bir kaç ayar değiştirip denedim fakat sürekli eski haline döndü. En son BIOS'tan boot ettim siyah ekranda 1-2 saniye durup reset attı. Shell den sırasıyla:
FS3:
CD EFI
CD boot
bootx64.efi

ve
Image type X64 is not supported by this IA32 shell
Hatası verdi.
Bu hatayı araştırdım ve bu sitedeki çözümü denedim. Image type X64 is not supported by this IA32 shell - Chuwi Hi8 Pro - ChuWi Forum - Forum.chuwi.com

Fakat çözüm bulamadım. UEFI modu kapatmak için her hangi bir ayar yok maalesef. Legacy moda geçemiyorum.

Ayrıca go to Windows ile flash hazırladım onuda boot etmedi.
++ Hiren's Boot flashı hazırladım onuda boot etmedi.

Bana kalırsa BIOS bir şeyleri engelliyor.

Default olarak security mod kapalı ve fastboot kapalı ve OS olarakWindows 8.1 seçili. (Diğeri android)

Son çare buraya yazıyorum.
@Recep Baltaş
Ustam yardımcı olursan sevinirim.

Güncel

Bende de aynı problem var. Ben Dark XSW-200 kullanıyorum. Ocak ayından bu yana cevap alamadığınızı görünce bu problemin burada çözülebileceğinden ümidim kesildi.

Merhaba;

Ben problemi çözdüm. Biz 32bit'lik donanıma 64bit kurmaya çalıştığımız için bu problemi yaşıyoruz. Ben 32 bit Windows kurulumu gerçekleştirdim ve problem kökünden çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…