Sistem yükseltme vs Xbox Series S

Makaleler
17
Yer
İzmir
Selam arkadaşlar. Son zamanda çok Xbox konusu açtım özür dileyerek başlayayım. 1-2 ay içerisinde Series S alabilirim ama hala ikna olamadım internette kötü yorumlar da var cihazla alakalı. Denesem aslında emin olurum da deneyemiyorum maalesef.

Ekran kartları bile tek başına 10k olmuşken Series S çok daha mantıklı değil mi? Sistemimi aşağıya yazacağım bunu yükseltmek çok daha masraflı olmaz mı?

R3 3100.
Gigabyte B450M K
Kingston Fury 2x8 3200MHz.
Sapphire ITX RX570 4 GB.
FSP 500W PSU.

Zamanında ekran kartı parasına series x almıştım. Hâlâ kullanıyorum genel olarak memnunum. Oyunlarıda indirim dönemlerinde alıp stokluyorum.

Series S'de güncel oyunları oynatmak zorunda, sonuçta geliştiriciler için mecbur bu durum. Bence tercih edilebilir.

Ya ben konsol alsam bile Steam de aşırı fazla stok yaptım hem PC hem de konsol olarak giderim. Aldığım sisteminin yettiği oyunları PC. Yeni nesil Elden Ring gibi oyunları ise konsol ile oynarım diye düşünüyorum.
Series S al. Hikayeli oyun oynuyorsan zaten bilgisayara ihtiyacın yok.
Aynen hikayeli oynamak için alacağım. Yukarıya başka arkadaşa da yazdım o şekilde kullanırım. Hem de FIFA falan düzgün çalışıyormuş ben de 60FPS bile veremiyor FC24 ve FIFA 23. Mecbur FIFA 22 oynuyorum. Optimizasyon olarak sorunlu 22 de 200FPS alıyorum. Öğrendiğim kadarıyla konsollarda optimizasyon daha iyi.

Arka planında gereksiz uygulama açık olmuyor işte. Yattığın yerden mis gibi oyununu oynuyorsun. Ben bilgisayarcıyım ama konsol oyun konusunda daha rahat.

Hocam Series S alın sonra eskiyince series X'e geçin kafanız rahat olsun bence. Konsola alışan PC'ye geri dönemiyor. PC'ye alıştıysanız belki başta zorlar fakat bir kere alıştıysanız bir daha PC'ye dönmek istemezsiniz. Önceki konularınızda söylemiştim yine söyleyeyim oyunlar konsola optimize çıktığından acaba kasar mı diye dişünmenize gerek yok. Şuan konsola optimize edilen next gen oyunların çok çok büyük bir kısmı performans modunda 60 Fps çalışıyor. Konsolda arayüz kullanmak daha rahat oluyor elinde ki gamepad ile dilediğin gibi menüler arasında geçiş yapabiliyorsun. Fiyatı daha fazla artmadan Series S tercih edin bence.

Hocam zaten 1-2 ay sonra alacağım için araştıracağım kadar araştırmak istiyorum. Dediğiniz gibi konsolda oynamak rahattır. Bende zaten PC'de Xbox 9. Nesil kullanıyorum ve biliyorum rahatlığı. Oyunlarda da alışmaya başladım FPS oyunları hariç. Steam'in konsol arayüzünde geziyorum cidden basit ve güzel.

İşte benim kafamda ki soru fiyatı cazip çünkü gücü X e PS5 kadar değil. Bundan dolayı ileride sıkıntı çıkarır mı diye ancak sizde diyorsunuz Microsoft da. 2028'e kadar destek vereceğiz. Zaten o zamana kadar çoktan yenisini bile almak isterim. Sizin yazdığınız konuya da yazdım. Çoğunuz diyor ki optimize olduğu için 30FPS kötü olmuyor. Birisi diyor ki PC ile aynı değerler, diğeri diyor ki hayır kasma efekti var. Çoğunuz zaten 30FPS iyi dediği için ona güveniyorum zaten. Merak ettiğim de bir yandan görüntü kalitesi. Bazı oyunlarda sanırsam 900p'ye kadar düşebiliyormuş. Mesela nasıl oluyor vs deneyenlerden almak istiyorum. Siz de benim açtığım tüm konulara yazdınız çok teşekkür ederim.

Peki hocam Series S'de görüntü nasıl? Performans modunda mesela sırıtıyor mu?
Series S kullanmadım hiç. Xbox deneyimledim ama bende bu zamana kadar hep PlayStation oldu. O yüzden bir şey diyemem ama Gamepass'im var diye Xbox almak için bayağı araştırmıştım. Series S'in en az 3-4 yıl gideri var.

Son düzenleme:
Oyunlar Series X'e de çıkacağından 2028'e kadar garanti diyebilirim.

Öncelikle şu 30 Fps konusuna açıklık getirmek istiyorum aynı diyenler ya PC fanboyu yada aradaki farkı pek hatırlamıyordur. 30 Fps'in akıcı hissettirmesi optimizasyona bağlı yani sadece gamepad ile alakalı bir durum değil. Öyleyse PC'ye gamepad bağlayınca neden konsolda ki kadar akıcı olmuyor? Vysnc gibi bazı ekran ayarları ile görüntüyü çok akıcı kılabiliyorlar. Oynanış zaten benim gözümde 50 Fps gibi hissettiriyor. Görüntü akıcılığı ise dediğim gibi optimizasyona bağlı. Mesela Mafia 2 eski nesil olduğu için 30 Fps ama öyle akıcı ki 30 Fps olduğuna inanmazsınız. Bazı oyunlar ise o kadar da akıcı hissettirmiyor PC ile arada ki fark az oluyor ama çoğunluğa baktığımızda 30 Fps konsolda akıcı çalışıyor. Ayrıca 60 Fps de bana 90 Fps gibi hissettiriyor.

900p düşmesi de dinamik çözünürlük ile oluyor. 60 Fps'i tutturmak için konsolun zorlandığı yerlerde görüntü bir tık düşüyor. Korkmayın abartılan kadar kötü değil ve her oyunda sürekli olmuyor. Yani Fps yerine çözünürlük düşüyor diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…