Sistem Yükseltmek için Anakart ve İşlemci Önerileri

Taha Kacar

Megapat
Selam dostlar, yakın zamanda sistemimdeki işlemciyi yayın (Fortnite ağırlıklı) için yükseltmeyi düşünüyordum. Bu forumdaki arkadaşlar, Ryzen'e geçmemi ve B450 bir anakart almamı önerdiler, fiyatları makul geldi, ben de işlemcimi 1000₺ ikinci elden satmayı düşünüyorum bir alıcı var. Anakarta 450 - 500 ₺ arası bir fiyatla koydum. Sattıklarımın üstüne maks. 650 -700 ₺ koyabilirim. Sizce hangi anakartı ve hangi işlemciyi tercih etmeliyim? İkinci olarak kafamda Ryzen 2600 almak ve hız aşırtma yapmak var, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Güncel sistemim aşağıdadır, cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

Sistemi koymayı unutmuşum kusura bakmayın.
Bu arada CPU fanları işlemciye göre bir değişiklik göstermiyor değil mi?
Destek olabilecek kimse mi yok?

Son düzenleme:
İyi günler.
İşlemciyi 1000, anakartı 400 TL'ye satıp üstüne de 600 TL eklerseniz toplam bütçemiz 2000 TL olur.
Ram'lar anladığım kadarı ile DDR4. Ancak frekans değeri Ryzen işlemciler düşük kalıyor. Ryzen işlemcilerde frekans önemli bir etkendir. Yani elinizdeki mevcut bellekleri satıp 3200 MHz bellek almanızı tavsiye ederim.
1- Bellek yükseltmesi olmaksızın:

Not: İşlemciyi Ryzen 5 2600X olarak seçebilirsiniz. Fiyat 1994 TL oluyor.
2-Bellek yükseltmesi ile:

Not: İşlemciyi Ryzen 5 2600X olarak seçerseniz fiyat 2699 TL oluyor.

İfadeler: GKD
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…