Sistem Yükseltmek İstiyorum

yuppie06

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 seneyi tamamlamış ve hatta 3. seneye girecek olan sistemimi tekrar gözden geçirme kararı aldım.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Eksiklerim nelerdir öncelik sırasına göre yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Bilgi : Ben koyu bir Arma serisi (2-3) oyuncusuyum.Malumunuz arma serisi simülasyon oyunları arasında gerek grafik gerek ise fizik doku textür olarak normal oyunlardan üstün.Düşüncem bu sisteme msı gtx 970 eklemekti ama öncelik sırasına göre sizlerin daha iyi önerileri olacağına eminim.

Not: Ekranım 1366x768-60Hz / Vestel marka TV-Monitör karışımı bir ekran kullanıyorum.(açıkçası pek memnun değilim.) / Şuan ki sistemim ile Arma 3 'ü custom ayarlarda (high-medium-low-bazı değerler kapalı) rahat oynayabiliyorum.
BF 4 medium ayarlarda 1366x768 çözünürlükte - 70-80fps den yukarıda rahat oynanılıyor ama çamur gibi görüntü oluyor alıştım fakat sizin inceleme videolarınız olsun gerek gamer videoları arada ki fark çok açık.

Bütçem : 1.000TL- 1.500TL arası.

İşlemci : i5 2500k 4.1ghz o.c yapmıştım ama sonradan iptal ettim.(standartta çalışıyor işlemci tekrar o.c yapabilirim.) -Bilgi!

Ekran Kartı : Asus HD5870 1gb 256bit -Bilgi! -Bilgi!2

Ram : Kingston 4gb Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül -Bilgi!

Anakart : MSI P67A-C45(B3) 1155 DDR3 2133MHz(O.C) Sata 3.0 USB 3.0 -Bilgi! -Bilgi!2

HDD : SAMSUNG 1TB 7200RPM 32MB SATA2 (HD103SJ) -Bilgi! -Bilgi!2

KASA-PSU : Thermaltake V3 Black 600W PSU MIDT ATX -Bilgi!

İşlemci Soğutucusu : Thermaltake Contac30 İşlemci Soğutucusu -Bilgi!

En kolayından sana tavsiye. Oyun için değil fakat gerçekten bir upgrade istiyorsan, SSD al. Ekran kartı için R9280X düşünebilirsin. Ayrıca bir RAM upgrade'i iyi bir yatırım olacaktır (örneğin bir 4GB daha) .

önerin için teşekkürler oyun için ekran kartına daha mı öncelik yapmam gerekli diyorsun.

1.200 e gtx 970 - bir 4gb ram daha 140tl 1.600 oluyor vatan indiriminde 1.200 1.300 e gelir büyük ihtimalle ama yinede ssd ihtiyaç diyorsun ram yerine ssd tercih etsek nasıl olur.

SSD ne zaman konur? İstediğin performansı aldıktan sonra paran kaldıysa konur. Yani ekran kartını ve RAM'i değiştir. İşlemci de değişse iyi olur ama önce ekran kartı.

işlemci de herhangi bir sıkıntı yaşamadım bu güne kadar ve o.c yapma potansiyeli var diye düşündüm ama tabi ki eskidi işlemci de onu kabul ediyorum

o zaman sizin tavsiyeniz de önce ekran kartı ve ram sonra ssd oluyor.

veyahut - gtx 760 4gb modeli 650tl + 4gb ram 140tl + ssd alır isek geriye de para artıyor
ama biri 970 biri 760 arasında dağlar var

birde benim anakartım pcı 2.0 5870 2.1 istiyordu fakat her hangi bir performans düşüklüğü görmedim amma gtx970 veya r9 280 290 tarzı kartların pcı isteği 3.0 bu bir sorun teşkil eder mi ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…