Sistem yükseltmesi için 20.000 TL'ye ekran kartı ve işlemci önerisi

@SafakB35 sahibinden gibi bir ikinci el sitesinde elinizdeki parçaların piyasa fiyatlarına bir az göz gezdirin. İkinci elde parçalarınızı değerlendirdikten sonra bütçenizin üzerine koyabilir ve benim paylaştığım parçalardan alabilirsiniz. Güç kaynağınız nedir bu arada?

Power Bosst 550w 80+ modeli kullanmaktayım.

@SafakB35 hocam bomba gibi model ve çok yüksek ihtimalle önerdiğim parçalara yetersiz kalacak. PSU'ya ayrı bütçe çıkmanız gerekli. Önerilerim:

Lakin böyle köklü bir değişikliğe gitmek bazı durumlarda anlamsız oluyor. Mesela sizin durumunuzda PSU, RAM, işlemci, anakart, ekran kartı ve PSU değişecek. Elde kalan parçalara kasa ve SSD olacak.

Bana kalırsa aldığınız sıfır parçaların iade hakkı varsa iade etmek ve geri kalan sistem parçalarını ikinci elden satıp toplam bütçe ile yeni bir sistem almak daha mantıklı olacaktır.

Çok haklısın ama 2. el ürünleri satmak biraz zaman alıyor açıkçası ben o kadar uzun süre beklemek istemiyorum. O yüzden sistemi yükseltme imkanım varsa yükselteyim diye düşündüm.

Ayrıca bu modelleri önerir misiniz?

Son düzenleme:
@mstfaozder ikinci el AM4 işlemci piyasasına bakınız isterseniz. R7 serisi 5. nesil hiçbir işlemci alınmamalı şuanda. Ryzen 5 5600 4.200TL. Bahsi geçen işlemciler kaç TL? 7-8-9 Bin TL. Bu kadar bütçe varken 3050 kurtarmaz ayrıca ve 32GB RAM gereksiz olur. O sistemin kullanacağı maksimum RAM miktarı 32'nin yarısına bile gelmez emin olun.

Benchmark test sonuçları bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Test 1.jpg
    372,6 KB · Görüntüleme: 4
  • Test 2.jpg
    314,4 KB · Görüntüleme: 4
@SafakB35 hocam bu tarz siteleri kullanmayın size tavsiyem. Hangi site olduğunu bilmiyorum ama forumda yasaklı bile olabilir. Yanlış bilgi veriyor çoğu.

@SafakB35 hocam bu tarz siteleri kullanmayın size tavsiyem. Hangi site olduğunu bilmiyorum ama forumda yasaklı bile olabilir. Yanlış bilgi veriyor çoğu.

İnanın hiçbir bilgim yok sadece gördüklerimden yola çıkarak bu testleri yapıyorum. Mevcut sistemimden o kadar sıkıldım ki anlatamam bir an önce sistemi yükseltip oyun konforumu yükseltmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…