Sistemde Ağır FPS düşmeleri

27yusuf27180

Hectopat
Merhaba, bilgisayarım ile herhangi bir oyuna girdiğim zaman başlarda gayet güzel bir şekilde FPS alırken bilgisayarın ısınması ile doğru orantılı olarak FPS droplar yiyorum. FPS düşmesi dediysem isminin tam ne olduğunu bilmiyorum. 15 20 saniye süren droplar bunlar 100-110 FPS'lerden birden 30A 20'ye düşüp ekranda ciddi donmalar ile birlikte seslerde bozulmalarda yaşıyorum. Adeta bilgisayarım birden yaşlanmışcasına aşırı derecede kasıyor 15 20 saniye sonunda tekrardan 100-110 FPS'lere çıkıyorum. Bu konu hakkında bilgisayarımın garantisine defalarca başvurdum lakin hiçbir sorun yok diyerek geri yolladılar. Ben ise son zamanlarda şüphe ettiğim bir konu hakkında size başvurmak istedim. Bilgisayarımın sistem özellikleri aşağıdadır acaba darboğaz mı yaşıyor ekran kartım hiçbir fikrim yok lütfen herhangi biri yardım etsin 2 senedir bu sorundan muzdaribim bu arada test ettim FPS düşmesi geldiğinde Alt Tab atmama rağmen bilgisayar aynı şekilde kasmaya devam ediyor. Masaüstünde oyunlarla ilgili bir şey değil yani.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (24).png
    162,3 KB · Görüntüleme: 100
Darboğaz yok hocam. Isıdan kaynaklı sanırım dediğiniz gibi. Oyundayken MSI Afterburner ile sıcaklıkları kontrol edebilir misiniz?

Hocam genellikle 95 100 derece arasına geldiğinde bu sorunu yaşıyorum 4 fanlı soğutucum olmasına rağmen bu sıcaklıklara çıkıyor daha nasıl soğutmam gerektiğini bilmiyorum garantiye aşırı ısınma olarak gönderdiğimde bilgisayarınızın birşeyi yok deyip geri gönderdiler soğutucununda bilgisayarinda fanlarini temizledim termal macun süremiyorum sadece yanlış bir şey yaparım korkusundan garantimde bitti ama garantiden termal macunu sürülmüş bir şekilde geldiğinde aynı şekilde sıcaklık 95-100 derecelere çıkmaya devam ediyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…