Sistemde anakart yandı mı?

Hydra012

Yoctopat
Daha fazla  
Corsair'in yarı modüler güç kaynağını kullanıyorum. İçinde fan kablosu olmadığı için ekstra 4 tane Molex kablo alıp taktım fakat taktıktan sonra bilgisayar bir daha hiç açılmadı. Acaba sorun PSU damı diye düşünüp eski DDR3 kasama güç kaynağını bağladım. Fakat sorunsuz çalıştı daha sonra bir ucunu eski kasaya takıp yeni kasanın fanlarını da bağladım bu sefer eski kasamda çalışmadı. Fan kablolarını söküp tekrar açmayı denesem de iki bilgisayarda artık çalışmıyor. Ekstradan şunu belirteyim ilk önce iki fan kablosunu takıp çalıştırmayı denedim ve sorun çıkmadı sonra 4 kasa fanının birden güç kablolarını taktım ve bilgisayar bozuldu. Muhtemelen anakartları yanmıştır diye düşünüyorum ama tam sorunu bulamadığım. İçin çözimde üretemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısa devre olmuştur umudunu kaybetme PC sök uzay yap PSU dışarıda tel parçası ile yeşil siyah teller ile birbirie deydir PSU dene ilk.

Ya aslında sorun değil hiç yanması, anakart ve işlemcimi değiştirecektim zaten fakat aynı sorunu tekrar yaşar mıyım onu bilmiyorum. Sizce güç kaynağınıda değiştirmeli miyim?

PSU'yu Atar mısınız?
1707768746729.png

80+ sertifikası falan göremedim. Ama vasatta değil. Sanırım biraz gürültülü çalışıyordu bu model.

Sizin Molex çoklayıcı dandik olabilir. Anakart yanmamıştır kısa devre olmasın diye gücü kesiyorlar bir süre. 1 saat sonra çoklayıcı olmadan deneyin.

80+ sertifikası falan göremedim. Ama vasatta değil. Sanırım biraz gürültülü çalışıyordu bu model.

Sizin Molex çoklayıcı dandik olabilir. Anakart yanmamıştır kısa devre olmasın diye gücü kesiyorlar bir süre. 1 saat sonra çoklayıcı olmadan deneyin.

Peki acaba sorunu kökten nasıl çözebilirim, önerebileceğiniz bir güç kaynağı veya Molex kablo(4'lü) var mı?

Peki acaba sorunu kökten nasıl çözebilirim, önerebileceğiniz bir güç kaynağı veya Molex kablo(4'lü) var mı?

Bu ürünler genelde dandik olur ince tel kullanıyorlar. Bildiğim bir ürün yok maalesef ama fanlarda başka fanı bağlamak için Molex koyuyorlardı diye biliyorum sizin fanlarda yok mu?

Bu ürünler genelde dandik olur ince tel kullanıyorlar. Bildiğim bir ürün yok maalesef ama fanlarda başka fanı bağlamak için Molex koyuyorlardı diye biliyorum sizin fanlarda yok mu?

Fanlarda sadece Molex girişi var bir tarafı içe doğru diğeri dışarı doğru olacak şeklide acaba hepsini birleştirip sonra Molex güç kablosunu taksam sonuç alır mıydım merak ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı