Sistemde Ani FPS düşüşü

Plokon916

Hectopat
Shaderlı Minecraft ve Dying Light'ta aniden FPS'm düşerken ETS 2 gibi oyunlarda düşmüyor ve şunu da belirteyim ben bir hata yapıp bilgisayarımı dıştan elektrik süpürgesiyle içini süpürdüm yani fanlar döndüğü için statik elektrik yüzünden anakarta zarar gelmiş olabileceğinden korkuyorum. ( ayrıca eskiden 90 96 derecedeyken işlemcim hiç drop girmezdi şu aralar 90 dereceye çıkmadan 75 derecelere iniyor ve drop yiyorum. )

Eğer sistem çok ısınıyorsa korumak ve soğutmak için voltajı düşürecektir. Bu da FPS kaybına yol açar. Sistem geri soğuduğunda FPS tekrar düzelir ama ısındığında yine düşer ve döngüye girer. Bazı oyunlar sistemi daha zorladığı için bazı oyunlarda olmayabilir. Oyun esnasında sıcaklık değerlerine anlık olarak bak ve anormal değerler varsa ona göre sorunu çözmeye çalış.

i7 10750H GTX 1650 Ti.

Anlamadığım şey şu: eskiden yüksek derecelerdeyken böyle olmazdı ama şu an daha düşük derecelerdeyken böyle oluyor.

i7 10750H GTX 1650 Ti.

Anlamadığım şey şu: Eskiden yüksek derecelerdeyken böyle olmazdı ama şu an daha düşük derecelerdeyken böyle oluyor.

O zaman belki fanların düzgün çalışıp kritik seviyeye çıkmadan sıcaklığı tutabiliyordu şimdi o RPM'de dönemiyor olabilir

i7 10750H GTX 1650 Ti.

Anlamadığım şey şu: eskiden yüksek derecelerdeyken böyle olmazdı ama şu an daha düşük derecelerdeyken böyle oluyor.
Hocam büyük ihtimalle elektrik süpürgesi ile temizlerken sorun oluştu. Sistem ısınmaya başladı. Isınan sisteminiz de voltaj düşürmek için performanstan kıstı.

O zaman belki fanların düzgün çalışıp kritik seviyeye çıkmadan sıcaklığı tutabiliyordu şimdi o RPM'de dönemiyor olabilir.

Şu an fanlar daha az dönüp daha az tutuyor sıcaklığı ama eskiden daha fazla dönüp daha fazla ısınırdı ben de anlamadım ki.

Çok büyük ihtimalle thermal throttling yaşıyor işlemci. 90-95 derecede çalışması zaten son derece sağlıksız, elektrik süpürgesini fanların üstüne tutunca rulmanlara zarar verip eski hızlarına çıkmalarını engellemiş olabilirsiniz.

MSI Afterburner'la drop yaşanan oyunlardan video, bir de bilgisayarın marka/modelini paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…