Sistemde anlık donmalar oluyor

Oğuz Yalçın

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, dün NVIDIA 451.48 güncellemesini yaptım. Ayrıca sistem sıcaklık değerlerini incelemek için MSI Afterburner + Command Center uygulamasını indirdim. Afterburner ile yaptığım tek şey ekran kartının fanlarını bir iki defa %100'e çekmek oldu. Sonra uygulamayı sildim. Command Center'da ise Smart Mode tuşuna bastım sadece. Otomatik fan ayarı gibi bir şey yaptı ve daha sonra Command Center'ı da sildim. Bir süre sonra Call of Duty Warzone oynamak istedim, oyunda daha önce hiç yaşamadığım FPS droplar yaşamaya başladım. Alt + Tab yaptığımda oyun çökmeye başladı. Normalde 70-80 FPS alıyorsam 30-40'lara kadar düşmeye başladı. Ama sabit değil. Düşüyor ve tekrar çıkıyor.

Daha sonra sorunun grafik sürücüsünde olabileceğini düşünüp bir önce ki sürücüyü yükledim. Bu kez fark ettim ki sorun sadece oyunda değil. Bir exe dosyası açmak istediğimde ya da bir şey indirmek istediğimde de olabiliyor. Veya sadece dosya gezginini açmak istediğimde de donma olabiliyor. Fakat bu donmalar 1-2 saniyelik.

Disk temizleme yaptım, bazı dosyaları D sürücüsüne taşıdım. Virüs taraması yaptım. Sürücüleri en iyi duruma getirmeyi çalıştırdım, %1 parçalanmış yazıyordu, şu an devam ediyor. Yer açmak için birkaç oyunu dahi sildim. Total'de diskte 150 GB'dan fazla yer açtım. Hala sorun devam ediyor. HD Tune ile HDD testi yapacağım. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek olarak Windows'u son sürümüne de yükselttim. Yanlışlıkla OC yapmış olma ihtimalim olamaz diye düşünüyorum. Çünkü dokunmadım.

Merhaba, dün NVIDIA 451.48 güncellemesini yaptım. Ayrıca sistem sıcaklık değerlerini incelemek için MSI Afterburner + Command Center uygulamasını indirdim. Afterburner ile yaptığım tek şey ekran kartının fanlarını bir iki defa %100'e çekmek oldu. Sonra uygulamayı sildim. Command Center'da ise Smart Mode tuşuna bastım sadece. Otomatik fan ayarı gibi bir şey yaptı ve daha sonra Command Center'ı da sildim. Bir süre sonra Call of Duty Warzone oynamak istedim, oyunda daha önce hiç yaşamadığım FPS droplar yaşamaya başladım. Alt + Tab yaptığımda oyun çökmeye başladı. Normalde 70-80 FPS alıyorsam 30-40'lara kadar düşmeye başladı. Ama sabit değil. Düşüyor ve tekrar çıkıyor.

Daha sonra sorunun grafik sürücüsünde olabileceğini düşünüp bir önce ki sürücüyü yükledim. Bu kez fark ettim ki sorun sadece oyunda değil. Bir exe dosyası açmak istediğimde ya da bir şey indirmek istediğimde de olabiliyor. Veya sadece dosya gezginini açmak istediğimde de donma olabiliyor. Fakat bu donmalar 1-2 saniyelik.

Disk temizleme yaptım, bazı dosyaları D sürücüsüne taşıdım. Virüs taraması yaptım. Sürücüleri en iyi duruma getirmeyi çalıştırdım, %1 parçalanmış yazıyordu, şu an devam ediyor. Yer açmak için birkaç oyunu dahi sildim. Total'de diskte 150 GB'dan fazla yer açtım. Hala sorun devam ediyor. HD Tune ile HDD testi yapacağım. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek olarak Windows'u son sürümüne de yükselttim. Yanlışlıkla OC yapmış olma ihtimalim olamaz diye düşünüyorum. Çünkü dokunmadım.
Bendede oluyor hatta beşinci kez mavi ekran bile verdi "Memory management" diye mavi ekran verdi.
Birde grafik ayarlarından bunu açmayı deneyin.
1593127850190.png

Bendede oluyor hatta beşinci kez mavi ekran bile verdi "Memory management" diye mavi ekran verdi.
Birde grafik ayarlarından bunu açmayı deneyin.
Eki Görüntüle 601189
Arka planda çalışan bir uygulama yüzünden olabilir. Görev yöneticisinden kontrol et. Sorun devam ederse, temiz UEFI kurulum yap.

Daha önce olmayan bir sorun, bugün başladı. Zaten bir kaç gün sonra CPU ve GPU'da macun yenileme + temizlik yapmayı düşünüyorum. Son çare format atabilirim. Benim derdim donanımda bir sorun olup olmaması. Durup dururken ne olmuş olabilir, onu merak ediyorum.

Bu siteden Windows güncellediniz mi peki?

1593128197491.png

Daha önce olmayan bir sorun, bugün başladı. Zaten birkaç gün sonra CPU ve GPU'da macun yenileme + temizlik yapmayı düşünüyorum. Son çare format atabilirim. Benim derdim donanımda bir sorun olup olmaması. Durup dururken ne olmuş olabilir, onu merak ediyorum.

Bende de oluyor mavi ekran bile verdi beş kez dediğim gibi ya RAM bozuk ya da farklı bir şey var.

Merhaba, dün NVIDIA 451.48 güncellemesini yaptım. Ayrıca sistem sıcaklık değerlerini incelemek için MSI Afterburner + Command Center uygulamasını indirdim. Afterburner ile yaptığım tek şey ekran kartının fanlarını bir iki defa %100'e çekmek oldu. Sonra uygulamayı sildim. Command Center'da ise Smart mode tuşuna bastım sadece. Otomatik fan ayarı gibi bir şey yaptı ve daha sonra Command Center'ı da sildim. Bir süre sonra Call of Duty Warzone oynamak istedim, oyunda daha önce hiç yaşamadığım FPS droplar yaşamaya başladım. Alt + Tab yaptığımda oyun çökmeye başladı. Normalde 70-80 FPS alıyorsam 30-40'lara kadar düşmeye başladı. Ama sabit değil. Düşüyor ve tekrar çıkıyor.

Sorun bu çapta büyükse temiz kurulum gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı