Çözüldü Sistemde C diski genişletilemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kelsza

Hectopat
SSD veya HDD modeli
512
1651001704083.png

Bilgisayarda boş alan olmasına rağmen C diskine basınca genişletemiyorum. Sorun nedir acaba?

Çözüm
İndirdim tam yapacagım uygulaya bastım Pro versiyonunu alın diyor.

Pro versiyonunu alın diyor ne yapacağım?
Technopat'ta bulunan bu link üzerinden indirin. Kurulum sırasında altta "Continue installing Free Edition." seçeneğini seçin. Sonraki sayfada sadece "minitool Partition wizard Free" seçeneği kalsa yeterli. Diğer iki çek'i temizleyebilirsiniz.
Gerisi yine daha önceki anlatımda olduğu gibi. Az önce denedim Pro versiyonunu istemeden işlemi tamamladı.​
Benim diskimden örnek göstereyim;
C ile ayrılmamış 23,29 GB alanı birleştireceğim. Arada 498 MB Kurtarma birimi var.

Eki Görüntüle 570758

C'ye sağ tıklayıp "Extend" komutunu seçiyorum.

Eki Görüntüle 570759

Bende bir adet ayrılmamış birim olduğu için sadece onu gösterdi. Sizde iki adet seçenek çıkacaktır.
Ortada kaydırma çubuğu var mavi renkli. Onu en sağa kaydırıp ayrılmamış birimin tamamını seçebilirsiniz.

Eki Görüntüle 570761

Son olarak Apply diyoruz.

Eki Görüntüle 570763

Windows disk yönetimi de artık bu şekilde görünecek;

Eki Görüntüle 570772
MiniTool yöntemini deneyin derim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu yazılımı indirip linkini bıraktığım konudaki çözüm mesajını uygulayacaksınız.

Bu yazılımı indirip linkini bıraktığım konudaki çözüm mesajını uygulayacaksınız.

Technopat'ta bulunan bu link üzerinden indirin. Kurulum sırasında altta "Continue installing Free Edition." seçeneğini seçin. Sonraki sayfada sadece "minitool Partition wizard Free" seçeneği kalsa yeterli. Diğer iki çek'i temizleyebilirsiniz.
Gerisi yine daha önceki anlatımda olduğu gibi. Az önce denedim Pro versiyonunu istemeden işlemi tamamladı.​

Çözüm
Çok teşekkür ederim bu detaylı anlatımın için senin sayende yaptım. Minitool Partition Wizard silsem sıkıntı olur mu peki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı