Sistemde CPU ve GPU kullanımını düşürme

cuby

Hectopat
Tertemiz bir Windows 10 kurduktan sonra bu konuyu açma ihtiyacı duydum. Şimdi ben Twitch’te PUBG CS:GO yayınları yapmak istiyorum o yüzden FPS benim için çok önemli. Benim ihtiyacım olan şey tüm gereksiz programları kapalı olması ve CPU ve GPU'dan tam verim alarak yayında en güzel performası vermek.
Sistemim şu şekilde:

-i3 7100 CPU
-GTX 1060 3GB
-8GB RAM

Format atma sebebim çok fazla program kurup gereksiz FPS düşüşü ve CPU kullanımınım artmıştı. Dediğim gibi sizden istediğim Windows Update falan arka plandaki tüm gereksiz programları kapatmak. Yani gereksiz CPU kullanımını azaltmak istiyorum. Boştayken CPU kullanımı münkünse %1 olsun:ROFL: ve FPS artışı için ekstra bir öneri her türlü öneriye açığım teşekkürler.

@@LukeSkywalker
hocam bir konuda sizi görmüştüm CPU kullanımını %1'e indirdim yazmıştınız. Bir bakarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu sitem ile yayın biraz zor açılır işlemciyi yükseltmeniz lazım
yinede yayın yapmak istiyorsanız oyunlarda grafik ayarlarını en yüksek ayarlara çekin
ve görev yöneticisinden CPU kullanan tüm gereksiz uygulamaları kapatın iyi forumlar.

Aşşağıdakileri yaparsan CPU, İnternet kullanımı ve Sabit Disk kullanımı azalıcaktır.
(Dvr açık ise kapatınca fps %30 artar)

1)Windows Defender Kalıcı Olarak Kapat:

-Sistem boşta iken windows defender sistemdeki her işlemi ve dosyayı tarar.
Açık olması hiçbir işe yaramaz. Cpu ve sabit disk kullanımını sistem boşta iken %100'e kadar çıkarabilir.

2)XBOX DVR Özelliğini Devre Dışı Bırak:

-Bilgisayar oyun esnasında kayıt yapar. Eğer açık ise %30 fps düşürür. Anlık düşüşlerede yol açar. Bu güne kadarki deneyimlerime göre XBOX uygulamasına hiç giriş yapmamış olsanız dahi DVR genellikle açıktır.

3)One Drive Kalıcı Olarak Kapat:

-Arka planda sistemdeki işlemleri yedekler. Gereksiz bir Windows uygulaması daha oyunlarda ve günlük kullanımda pinge sebep olur.

4)Başlangıç Uygulamaları Ve Arkaplan:

-Mümkün olduğu kadarıyla tüm başlangıç uygulamalarını ve arkaplanda çalışan uygulamaları kapatın.

Bunlar dışında aklıma bişey gelirse düzenliycem iyi forumlar...

Son düzenleme:
Hocam bu sitem ile yayın biraz zor açılır işlemciyi yükseltmeniz lazım
yinede yayın yapmak istiyorsanız oyunlarda grafik ayarlarını en yüksek ayarlara çekin
ve görev yöneticisinden CPU kullanan tüm gereksiz uygulamaları kapatın iyi forumlar.
öyle yapıcam
Aşşağıdakileri yaparsan CPU, İnternet kullanımı ve Sabit Disk kullanımı azalıcaktır.
(Dvr açık ise kapatınca fps %30 artar)

1)Windows Defender Kalıcı Olarak Kapat:

-Sistem boşta iken windows defender sistemdeki her işlemi ve dosyayı tarar.
Açık olması hiçbir işe yaramaz. Cpu ve sabit disk kullanımını sistem boşta iken %100'e kadar çıkarabilir.

2)XBOX DVR Özelliğini Devre Dışı Bırak:

-Bilgisayar oyun esnasında kayıt yapar. Eğer açık ise %30 fps düşürür. Anlık düşüşlerede yol açar. Bu güne kadarki deneyimlerime göre XBOX uygulamasına hiç giriş yapmamış olsanız dahi DVR genellikle açıktır.

3)One Drive Kalıcı Olarak Kapat:

-Arka planda sistemdeki işlemleri yedekler. Gereksiz bir Windows uygulaması daha oyunlarda ve günlük kullanımda pinge sebep olur.

4)Başlangıç Uygulamaları Ve Arkaplan:

-Mümkün olduğu kadarıyla tüm başlangıç uygulamalarını ve arkaplanda çalışan uygulamaları kapatın.

Bunlar dışında aklıma bişey gelirse düzenliycem iyi forumlar...
teşekkürler deniceğim hocam

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı