Sistemde ekran kartı görünmüyor

polat1512197

Decapat
Daha fazla  
Herkese selamünaleyküm, Lenovo IdeaPad 3 laptopum var, MTA oynarken sürekli ekran halay çekmeye başlıyor ve atıyor bu her seferdir. Ben de dedim chipset ve ekran kartını güncelleyem dedim. Hocam ekran kartı modelim yok, sadece AMD Graphics tm diyor ama VRAM kısmında 2148MB diyor. Bunun tam modelini nasıl öğrenirim? Ayrıyeten masaüstü sağ tık> görüntü ayarları, oradan gelişmiş diyor, orada da aynısı yazıyor. Nasıl bulabilirim bunu yav acaba? Ekran kartımı yok diyeceğim ama diğer arkadaşım IdeaPad 5 kullanıyor, onda çiçek gibi gözüküyor. İhtiyaç olursa sistemim:

AMD Ryzen 5 5500U.
8 GB DDR4 RAM.
500GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
kusura bakmayın göremedim

1718375297342.png
1718375309288.png
1718375309288.png 1718375297342.png

Laptopunda ekran kartı olmayabilir, 5500U'nun dahili grafik birimini kullanıyorsun. Laptop tam modelini belirt.
Lenovo İdeaPad 3 hocam daha tam modeli atayım

@İsa Kaan Güneş @armas

Dostum laptopunda harici ekran kartı yok. Bu yüzden sorun yaşıyorsun. Arkadaşının IdeaPad 5'inde harici ekran kartı var bu yüzden o da çiçek gibi görüntüden kastın olan şekilde görüyor. Maalesef yapılabilecek bir şey yok. Ekran kartın işlemciye bağlı dahili olan AMD Radeon RX Vega 7 modeli.

Dostum laptopunda harici ekran kartı yok. Bu yüzden sorun yaşıyorsun. Arkadaşının IdeaPad 5'inde harici ekran kartı var bu yüzden o da çiçek gibi görüntüden kastın olan şekilde görüyor. Maalesef yapılabilecek bir şey yok. Ekran kartın işlemciye bağlı dahili olan AMD Radeon RX Vega 7 modeli.

Benimmi ekran kartım AMD Radeon RX Vega 7 benim bildiğim bu ekran kartı lüks ekran kartlarından biri.

Herkese selamünaleyküm, Lenovo IdeaPad 3 laptopum var, MTA oynarken sürekli ekran halay çekmeye başlıyor ve atıyor bu her seferdir. Ben de dedim chipset ve ekran kartını güncelleyem dedim. Hocam ekran kartı modelim yok, sadece AMD Graphics tm diyor ama VRAM kısmında 2148MB diyor. Bunun tam modelini nasıl öğrenirim? Ayrıyeten masaüstü sağ tık> görüntü ayarları, oradan gelişmiş diyor, orada da aynısı yazıyor. Nasıl bulabilirim bunu yav acaba? Ekran kartımı yok diyeceğim ama diğer arkadaşım IdeaPad 5 kullanıyor, onda çiçek gibi gözüküyor. İhtiyaç olursa sistemim:

AMD Ryzen 5 5500U.
8 GB DDR4 RAM.
500GB SSD.

Kanki ekran kartının modelini biliyorsan driverini indir.

Benimmi ekran kartım AMD Radeon RX Vega 7 benim bildiğim bu ekran kartı lüks ekran kartlarından biri.
Radeon Vega 7 dahili bir GPU'dur. Yani işlemcinizin kullandığı grafik birimi. Performansınız çok yüksek olmaz çünkü iyi bir laptop değil maalesef cihazınız. Yine de oyundan atması vs. normal değil. Sonuçta oynadığınız oyun MTA. Çok zorlamaması gerek.

Bu linkten programı indirin ve içinden driver güncellemesi yapın. Driver güncellemesi yaparken her zaman "Temiz Kurulum" yapmaya özen gösterin. Yani driver güncellenirken eskisi silinip yenisi kurulsun.

Burda son cümlede ekran kartın işlemciye bağlı olan radeon rx vega 7 diyor ama

Kanki ekran kartının modelini biliyorsan driverini indir.
Bende ekran kartinin modelini ariyorum zaten

Technopat Haberler

Geri
Yukarı