Sistemde görsel titreme yaşanıyor

Umur Kırmızı

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarı topladığım ilk günden beri yaşadığım sorunla karşınızdayım. 60Hz VGA bir monitörle başlamıştım bu sistemi kullanmaya. Monitörüm eski olduğundandır diye garantiye falan vermedim. Şimdi AOC 27G2U 144Hz 1ms DPI+HDMI+VGA 27 inch bir monitör satın aldım. Ancak problem hala devam etmekte. İnternette bu sorun hakkında çok bilgi kirliliği gördüm ve arızayı yaşayanların genelde GTX 10 serisi ve AMD RX 500 serisi kullanıcılar olduğunu gözlemledim. Ya ekran kartlarının kronik bir sorunu ya da kim bilir evdeki elektrik tesisatından PSU'dan vs. arızalanmış da olabilir. Zaten elektrikle ilgili olduğunu çok söyleyen var. Yabancı bir forumda evini başka bir eve taşıyıp sorunu çözen birine rastladım. Taşındığı yerdeki elektrik tesisatı yeni ve güncel olduğu için olabilir. Bugün bir elektrikçi çağırdım evimizdeki elektrik tesisatının çok eski olduğunu söyledi 20 sene önce bu evi aldığımızda yapılmış en son elektrik tesisatı. Ketıl, elektrikli soba, şofben ve elektrikli süpürgelerimiz de durduk yere arızalandı bunlar muhtemelen evdeki elektrik tesisatı yüzünden bozuldu sizce evdeki elektrik tesisatını baştan aşağı yenilesek ve yeni bir sisteme geçsem bu sorun düzelir mi? Görüşlerinizi merak ettim.
1. görselde çimlerdeki tırtıklanmaya dikkatli bakın.
2. görselde çok belli olmamış ama karakterin saçı hareket ederken çok rahatsız edici şekilde tırtıklanıyor.
3. GIF'te ise ceza sahası ve taç çizgilerine bakın videoyu YouTube'dan 1080p açarak kaydettim aynı videoyu iOS telefonumdan izlediğimde uzaktan yakından böyle bir sorun yoktu.
Ek olarak: Evdeki televizyonumuz da aynı sorunu yapmaya başladı.

Adsız.png

2.png

Gif.gif

Technopat Haberler

Geri
Yukarı