Çözüldü Sistemde görüntü gidip geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eagle1

Picopat
Daha fazla  
RAM
GOODRAM 8GB IRDM X 3200MHz CL16 DDR4 2x
SSD veya HDD modeli
MLD M300 500GB NVME 2280 Gen3x4 M.2 SSD
Ekran kartı
MSI GeForce GTX 1650 D6 VENTUS XS OC V1 4GB GDDR6
Anakart
MSI PRO H610M-E 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI
İşlemci
Intel Core i3 12100F
Merhaba. Sistemimi yeni kasaya taşıdım kasamdaki fanlar 3 pinli olduğu için 3 fanı çoklayıcıyla 1 diğer fanımı anakartıma taktım. SYS_FAN1 SYS_FAN2 portlarını kullandım. Fan ayarlarımı yaptıktan 1 gün sonra sistemimde görüntü gitmeye başladı. Görüntü gittikten 15 20 saniye sonra geri geliyor.

Oyunlarda olmuyor ama boşta masaüstünde veya Chrome'da takılırken görüntü gidiyor. Masaüstünde boştayken görüntü gidip geldikten sonra Chrome kendiliğinden açılmış oluyor. Sorunu hiçbir şekilde çözemedim.

DDU kullanarak ekran kartımın Driver'larını silip tekrar kurdum. Memtest86 ile RAM'lerimi 2.5 saat test ettim, herhangi bir hata almadım. Monitörümun yazılımlarını kontrol edip güncelleştirdim ama sorun hala devam ediyor. Ek olarak Memtest86 ile test ederken herhangi bir görüntü kaybı olmadı hiç kapanmadı.

Eklemem gerekiyor mu bilmiyorum ama eski kasamda fanlarım Molex soketliydi direkt PSU'ya bağlıydı, şimdikisi anakartıma bağlı. Şimdiden teşekkür ederim.

Kasam: MSI MPG velox 100p airflow.

Fan bağlantılarından kaynaklı voltaj dalgalanması veya kısa devre ihtimaline karşı, fanları geçici olarak anakarttan çıkarıp test edebilir misiniz?

Hocam fanları söküp denedim boşta durunca yine aynı durum oluyor bir de PSU'yu test ettim GPU+CPU yük altındayken kasamdaki RGB'ler söndü belki ondan mıdır sertifikası yok.

Hocam 1 saat denemekten çekindim 5. dakikada bile işlemcim 90 dereceyi görüyor.

Güç testinin amacı bu zaten. Aksi durumda sistem güvelik için kapanır.

Ek olarak sorayım konuda göremedim, sistemin bakımlarını en son ne zaman yaptınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı