Sistemde iki aygıt olarak GPU 0 ve GPU 1 görünüyor

Kant

Hectopat
Daha fazla  
Resimde gördüğünüz gibi 2 farklı GPU var. Bu ne anlama geliyor? Açıklayabilecek biri var mı? Mesela oyundayken GPU 0'da değilimdir değil mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    539 KB · Görüntüleme: 456
  • Ekran Görüntüsü (17).png
    Ekran Görüntüsü (17).png
    535 KB · Görüntüleme: 393
Son düzenleyen: Moderatör:
Resimde gördüğünüz gibi 2 farklı GPU var. Bu ne anlama geliyor? Açıklayabilecek biri var mı? Mesela oyundayken GPU 0'da değilimdir değil mi?

Laptoplarda hafif işlemler için batarya tasarrufu için dahili grafik işlemcisini kullanır. Oyunlar için yüksek performans için harici ekran kartını kullanır.

Hocam, oyunda NVIDIA kullanır. Normal işlemlerde dahili ekran kartı kullanır. Sorun yok.

GPU0 olarak yazan grafik işlemcisi senin mevcut işlemcinin dahili grafik yongası. GPU1 ise harici grafik yongan yani NVIDIA grafik kartın aralarındaki fark bu. Genelde dizüstü bilgisayarlarda görülen bir durumdur senlik bir sorun değil dostum. Oyunları açma konusunda bazı oyunlar NVIDIA ile açılırken bazıları dahili grafik yongasındaki grafik işlemcinle yani Intel HD grafikleriyle açılabiliyor. Oyunları NVIDIA grafik kartı ile açman çok daha iyi performans almanı sağlar. Bunu NVIDIA denetim masasından ayarlayabilirsin detaylı bilgi için bu videoyu izlemeni öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GPU0 olarak yazan grafik işlemcisi senin mevcut işlemcinin dahili grafik yongası. GPU1 ise harici grafik yongan yani NVIDIA grafik kartın aralarındaki fark bu. Genelde dizüstü bilgisayarlarda görülen bir durumdur senlik bir sorun değil dostum. Oyunları açma konusunda bazı oyunlar NVIDIA ile açılırken bazıları dahili grafik yongasındaki grafik işlemcinle yani Intel HD grafikleriyle açılabiliyor. Oyunları NVIDIA grafik kartı ile açman çok daha iyi performans almanı sağlar. Bunu NVIDIA denetim masasından ayarlayabilirsin detaylı bilgi için bu videoyu izlemeni öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

çok sağol dostum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı