Sistemde Kulaklık ve Mouse Cıkarılınca Oluşan Sorunlar

DJSona

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, son birkaç aydır yeni aldığım bilgisayarla başım dertte. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Black Friday döneminde hepsiburada'dan asus rog serisi bir bilgisayar aldım. Fakat her yeni alınmış bilgisayarlarda mutlaka bir sorun olur ve düzeltebilirdim. Ama bu bilgisayarda hiç görmediğim ve araştırdığımda da hiç sonuç alamadığım bir dizi hata ile karşılaştım.

1- Kulaklık
Logitech G633 kullanıyorum. Normal bir şekilde kullanırken bir sorun cıkarmıyor. Fakat ne zaman kulaklığın USB kablosunu bilgisayardan çeksem, ilk olarak Youtube vb sitelerdeki videolar duruyor ve tekrar başlatılmıyor. Play düğmesine bassam da bir şey olmuyor. O anda kullandığım tarayıcıyı kapatıp yeniden açsam da bir etkisini görmüyorum. Bu tüm tarayıcılar için geçerli. Opera ve mozilla'da da denedim. Fakat bir ayrıntı var. Chrome ile aynı sorunla karşılaştıgımda ilk kapatıp açmamda chrome bana "Profiliniz doğru açılamıyor. Bazı özellikler kullanılamayabilir" gibi bir hata veriyor. Sık kullanılanlar gibi öğeler gitmiş oluyor. Ve tek çarem yeniden başlatmak oluyor. Yeniden başlatınca her şey normale dönüyor.

2-Mouse
Logitech G502 Mouse kullanıyorum. Ve yine bu mouse'u kullanırken bir sorun cıkarmazken, her sey USB'nin cıkarılması ile başlıyor. USB'yi cıkarttıktan 5 sn sonra bilgisayarın kendi TouchPad'i de duruyor. Yaklaşık 30 saniye sonrada Windows "Bilgisayarınız bir sorun ile karşılaştı" uyarısı verip bilgisayara restart atıyor. Ve bilgisayar ilk açılışında cok kasıyor. Normalde 20 saniyede masaüstümü gördüğüm bilgisayar 3-4 dk'da açılıyor. Tekrar yeniden başlattığımda kasma problemi giderilmiş oluyor. Fakat Wi-Fi simgesi kaybolmuş ve Ses simgesinin üzerinde "Ses Hizmeti Çalışmıyor" yazıyor oluyor. bunların her biri icin 15 dk uğraşmam gerekiyor.

Bu iki sorun ile uğraşmaktan bıktım. Zamanınızı ayırıp okursanız cok mutlu olurum.

Not 1: Arkadaşlar lütfen bunların normal sorunlar olmadığını unutup, klasik çözümlerini yazmayın. Mesela Chrome Profil sorununun klasik bir çözümü var biliyorum. Ama bendeki Tek bir seferlik olan bir şey değil.

Not 2: Sürekli güncel tuttuğum yasal bir windows 10 kullanıyorum. Driverlarım her zaman güncel oluyor. Bazen konuların altına driver güncelle olur yazanları görüyorum. Sorun onlar değil.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı