Arkadaşlar merhaba bana yardımcı olabilir misiniz? İlk defa forumda konu açıyorum...
Benim sorunum bilgisayarım kendini yeniden başlatıyor örneğin; Bannerlord oynarken savaş anında kendini yeniden başlatıyor kasa içinden dırtt kırttt diye takılma sesi geliyor ve yeniden başlıyor sonrasında siyah ekran ve American Megatrends yazıyor ilk burada karşılaştım daha sonrasında başka oyunlarda da durduk yere yeniden başlıyor mavi ekran veriyor ilk olarak sıcaklıktan yaptığını düşündüm ama 2-3 saat oynuyorum yapmıyor bazen 2dk da yapıyor sahne geçişlerinde ya da yeni sahnede şimdi de bilgisayarı gün içinde yeni açıyorum oyunu 2dk Alt Tab'a alıyorum biraz bekliyorum bekledikten sonra bilgisayar donuyor hiçbir şeye tıklanmıyor mouse hareket etmiyor ve mavi ekran verip kendini yeniden başlatıyor, Alt Tab'a aldığım oyunu 4-5 saat oynamışımdır başka günlerde o zaman sıkıntı olmuyor ama Alt Tab'da bekleyince yeniden başlıyor. Laptop sıcaklık değerlerim 80-85-90-95 arası değişiyor biliyorum yüksek ama sıcaktan dolayı olduğunu düşünmüyorum çünkü bilgisayar daha önce hiç açılmadan oyunu açıyorum HWMonitor'den sıcaklığı takip ediyorum oyun Alt Tab'da bekliyor sıcaklık 60-65 derecelerde gezerken bile kendini yeniden başlatıyor mavi ekran veriyor, bazen de vermeden siyah ekran ile yeniden başlıyor.
Bana yardımcı olun bilgisayara bakmaktan soğudum :/
Laptop adı: ASUS FX505DU.
Yaptıklarım:
•Furmark (2 saat boyunca çalıştı sorun yok)
•Cpu Z (2 saat boyunca çalıştı sorun yok)
•Bu ikisini de aynı şekilde çalıştırdım sorun yok.
•Disk info uygulamasını indirdim HDD ve SSD sağlığı iyi diyor.
•Windows bellek tanılayıcıyı tarattım sorun bulmadı.
•Occt de Power testi yaptım, VRAM testi yaptım, Memory testi yaptım, sorun yok.
•Format attım temiz kurulum yaptım gene aynı.
•Ddu ile ekran kartı sürücünüsü kaldırdım güncel kurdum gene aynı, daha sonra eski sürümleri kurdum gene aynı.
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
Hocam ne yaptıysam minidump dosyası oluşturamadım sadece elimde bu veriler var mavi ekran yemeden önce ssd kullanımı %100e çıkıyor, windows ssdye kurulu sağ taraftaki bilgiler hakkında bi fikrim yok mavi ekran yemeden önceki değerler bunlar zaten video da belli oluyor sonrası mavi ekran.
@Kadaraya8282 hocam ayarlardan sistem bilgisine girip gelişmiş sistem ayarlarına girin. Başlangıç ve kurtarmanın yanındaki ayarlara tıklayın. Hata ayıklama bilgisi yazın yanında küçük bellek dökümü yazması gerek. Kontrol eder misiniz? Bazen kapalı oluyor ondan dolayı minidump dosyaları oluşmuyor.
@Kadaraya8282 hocam ayarlardan sistem bilgisine girip gelişmiş sistem ayarlarına girin. Başlangıç ve kurtarmanın yanındaki ayarlara tıklayın. Hata ayıklama bilgisi yazın yanında küçük bellek dökümü yazması gerek. Kontrol eder misiniz? Bazen kapalı oluyor ondan dolayı minidump dosyaları oluşmuyor.
Evet küçük bellek dökümğ yazıyor ama yine de minidump dosyası yok mavi ekran yiyince %0 da 2-3 saniye durup siyah ekran geliyor sonra açılıyor yani %100e kadar dolmuyor ondan olabilir mi
Bristling with high-refresh rate displays and competitive GPUs, ultra-durable TUF Gaming laptops deliver a reliable portable gaming experience to a wide audience of gamers.
Bristling with high-refresh rate displays and competitive GPUs, ultra-durable TUF Gaming laptops deliver a reliable portable gaming experience to a wide audience of gamers.
Ssd kullanımının bi anda %100 e çıkması hakkındaki fikriniz nedir? MemTest86 testi bitti 4 aşama 0 hata buldu bunun gibi kapsamlı bir test var mıdır ssd için?