Sistemde mining virüsü mü var?

Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarıma bu ay bir şeyler olmaya başladı. Warband, CS2 ve oynadığım tüm oyunlarda ciddi FPS dropları yemeye başladım. Ekran kartı kullanımı bir anda %50'ye çıkıyor, sonra tekrar 0'a düşüyor. Malwarebytes ile tarama yaptım ama bir şey çıkmadı. Fanlar, boştayken çalışmaya başlıyor; ancak Malwarebytes'i açınca kapanıyor. Mining virüsü olduğundan şüpheleniyorum. Eski laptopumda mining virüsü olduğunu biliyorum ve bulut senkronizasyonu yüzünden bu dosyaların hepsi yeni bilgisayarıma da gelmişti. Tabii, sistemi ilk aldığımda bu sorunlar yoktu ve boşta ekran kartım çalışmıyordu.

Ne olduysa, abim CS2 oynarken düşük çözünürlükten dolayı gerçekleşen darboğaz yüzünden AppData klasörünü silmesiyle oldu. İçinde hesap bilgilerinin falan olduğunu söyledim, ama dinlemedi ve sildi. Tarayıcımdaki AdGuard da bu nedenle silindi. Ayrıca, abim birkaç sıkıntılı siteye girdikten sonra bilgisayarım bu tür problemleri yaşamaya başladı. Hiç korsan uygulama ya da korsan oyun indirmedim ama şu an korkuyorum. Ekran kartı kullanımım 0 olsa da sıcaklığı 54°C.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 2 gün öncesine kadar benzer şekil droplar yaşadım Fallout oynarken, mining virüsü müdür bilmem hiç işim olmaz onlarla da internet bu ne geleceği hiç belli olmuyor. En son droplar canıma tak etti temiz kurdum Windows 10'u, sonra 11'e yükselttim. Tavsiye ederim bilgisayar kuş gibi oluyor. Yeni bilgisayar olarak ayarlamayı unutma ama, buluttan hiçbir şey almasın.

Buluttan bir şey gelmeyecek şekilde sıfırlamayı öğretir misiniz laptopu her sıfırladığımda bulut yüzünden yine mining yiyordum.

Buluttan bir şey gelmeyecek şekilde sıfırlamayı öğretir misiniz laptopu her sıfırladığımda bulut yüzünden yine mining yiyordum.

Bu arada bir şey fark ettim abim tarayıcıdan gog.com a girmiş buradaki reklamlardan bulaştığınıda düşünüyorum.

Yedekten geri yüklemeyip yeni bilgisayar olarak ayarla, OneDrive mümkünse kapat ve hiç kullanma.

Kurulum yaparken "yeni bir bilgisayar" olarak tanımla seçeneği çıkıyor. BUnu yaptığınız zaman temiz kurulum oluyor.

Kurulum yaparken "yeni bir bilgisayar" olarak tanımla seçeneği çıkıyor. Bunu yaptığınız zaman temiz kurulum oluyor.

Bu işlem BIOS'tan format değil düz sıfırlama değil mi öyle bir seçenekle hiç karşılaşmadım çünkü.

Hocam normal format atarken çıkıyor bu seçenek. Ben de geçtiğimiz haftalarda benzer bir durum yaşayıp sıfırdan format attım, hiçbir dosyayı yedeklemedim, yeni cihaz olarak kurdum. Arkadaşın dediği gibi kuş gibi oldu makine.

Hocam format atma riskine girmek istemiyorum elimde bir USB bellek yok zaten yaşadığım yerdeki bilgisayarcılarda i5 12 400F işlemcimi i5 2400 olarak değiştirecek tiplerden sıfırlayarak kurtulamıyor muyuz bundan.

O zaman önce internetten bi USB bellek satın alarak başla hocam, en temizi )

O zaman önce internetten bir USB bellek satın alarak başla hocam, en temizi )

Para yok.

Format atma riskine girmekte istemiyorum.

Hocam acil bir teşhis gerek interneti kestiğimde ekran kartı 10 derece düşüyor ve fanlar çalışmayı durduruyor net virüs varsa bundan nasıl kurtulucaz hesaplardan ve internet ağından yeniden bu virüsün bulaşabileceğini biliyorum bu durumda ne yapacağım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…