Sistemde Overlock Olup Olmaması Nasıl Anlaşılır?

dopeboy

Megapat
Katılım
24 Ağustos 2016
Mesajlar
476
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim de hatam olabilir fakat ben hayatımda Overlock yapmamış bir insanım. Sadece bugün RAM'leri 2133 MHz'den 2666'ya çektim. Onu da BIOS'tan X.M.P seçeneğinden profile 1 yaptım kaydettim ve çıktım. Zaten sonrasında default yaptım ayarları 2133'e getirdim yine aynı şekilde fotoğraflardaki gibi gözüküyor. Overlock var mı şu an sistemde yok mu bilgilendirir misiniz?
2.png
1.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş islemci dememiş ki RAM demiş. Fotograda bakarsak RAM lerin şu an da 2666 MHZ hizinda calismakta.
Bunu biliyorum zaten ben kendim 2133 den 2666 mhz e çektim. Sisteme herhangi bir zararı yok dimi ve ekstra yapmam gereken bir şey yok? (Sistemin soğutması iyi)

Ilk attigi fotografta bellek yolu 1330 MHZ yaziyor. Onu direk 2 ile çarptım. Ama hatam olabilir. En dogrusu CPU-Z programı ile bakmak.
Doğru dostum, 2666 mhz de çalışıyor ramler.
 
Bunu biliyorum zaten ben kendim 2133 den 2666 mhz e çektim. Sisteme herhangi bir zararı yok dimi ve ekstra yapmam gereken bir şey yok? (Sistemin soğutması iyi)


Doğru dostum, 2666 mhz de çalışıyor ramler.
Sorun yoktur hocam. Ben 1333MHZ olan RAM larimi 1866 ya çıkardım. Daha fazla denedigimde mavi ekran verdi. Uzun zamandir bu sekilde kullaniyorum.
 
Sorun yoktur hocam. Ben 1333MHZ olan RAM larimi 1866 ya çıkardım. Daha fazla denedigimde mavi ekran verdi. Uzun zamandir bu sekilde kullaniyorum.
Anakartın maksimum frekans değeri neyse ona çıkart dostum, fazlası sistemi de zorlar senin içinde sıkıntı yaratır. Ben de sistemi yaklaşık 1.5 ay önce aldım. 2666 mhz destekliyor anakartım en fazla, ram aldım tek slot 8 gb 2666 mhz ama 2133'de çalıştırıyordu. 3-4 Gün önce 2666 mhz'e aldım. Oyunlarda üst düzey bi iyileşme söz konusu değil fakat bazı oyunlarda, özellikle yer yer 10-15 fps kadar oynadığını farkettim. Masaüstünde pek bir farkı yok. Normalde 8+8 ram alacaktım fakat ben pc'yi dolar 7 civarındayken topladım. Eksende 4.99 dolar fiyatından kampanya vardı. 5 Dolara topladım yine iyi topladım. Örnek veriyim i7 8700 işlemci kullanıyorum, eksenden 1.100 TL civarına aldım o zamanlarda vatan bilgisayarda aynı işlemci 2.000 TL'ydi :)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı