Sistemde RTX3070 Ti kart çöküyor

Syntax Error

Hectopat
RAM
16x2 3200mhz
Ekran kartı
Asus 3070Ti v2 oc
Anakart
H610M H
İşlemci
i5-12400f
1 hafta öncesine kadar bir sıkıntı yoktu. Bu hafta olmaya başladı. Sonra bir anda ekran siyah oluyordu geri geliyordu ama en son hangi görüntü varsa onda takılı kalıyordu. Kasa çalışmaya devam ediyordu ekran kartı ışığı yanıyordu. Ya da ekran siyah olup no signal diyordu. Yine kasa çalışmaya devam ediyordu ekran kartı ışığı yanıyordu. Bu sorunu o günden bu güne kadar yaşamaya devam ettim. Sonra Valorant girdiğimde "ekran kartı çöktü" yazısını aldım. Ondan önce de zaten monitörde görüntü bozuluyordu bazı yerlerde beyaz kareler çıkıyordu. Bu yüzden OCCT ile test yaptım. Ekran 5 saniye sonra gitti. Kasa yine hala çalışıyordu. Ama ekran kartı çalışıyor muydu dikkat etmedim. Testi tekrar yapıp kontrol ederim. Bu sorunu 1 ay önce filan yaşamıştım. Ama ekran kartı kaynaklı değildi BIOS'um güncel değilmiş. Yine bir 10 gün önce filan BIOS Update gelmiş. Ben bu BIOS Update'i bu 1 haftadan 3-4 gün önce yapmıştım. Ekran kartının yerinden oynadığını düşünüyorum. Nedeni ise masanın hafif sallantısında kasada etkileniyor ve yine ya ekran donuyor ya da no signal veriyordu. Bilgisayarı bu sene başı İtopya'da topladım aldım. Teknik servis biraz bana uzakta. Evde kendim sorunu düzeltebilir miyim? (Hiç masaüstü bilgisayar kasası açıp böyle işlere girişmedim.) Yoksa teknik servis şart mı? Sizin değerli düşüncelerinizi merak ediyorum.

@Marix @claus

Ekran kartının kablolarını kontrol edin, gevşeme falan var mı bakın. Çıkarıp tekrar takın.

Ek olarak, bu işi ilk defa yapıyorsanız bir iki video izleyin sonra başlayın, gayet basit bir iş olsa da yine de bakın.

Son düzenleme:

Kasayı açmak için yatırmam gerekli mi? Kasa modelim CoolerMaster H500.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…