Sistemde siyah ekran

Umutyy

Decapat
Daha fazla  
Bu konuyu nereye açmam gerektiğini bilmediğim için donanıma açtım çünkü gerçekten ilginç bir hata ile karşı karşıya kaldım. Dün gece Paladins'e girdim ve bilgisyayar kendi kendine kapandı. Daha sonra açtığımda ise anladığım kadarıyla BIOS'a gidip güvenli modda(emin değilim) başlatmamı istedi böyle yaptığımda ise kurtarma modu karşıma çıktı. Sabah açtığımda ise sorunsuz açıldı bilgisayar daha sonra oyuna girdiğimde tekrar kapandı. Yine aynı şekilde hata çıktı karşıma ve bu sefer güvenli modda açtığımda ise kurtarma modu değil siyah ekranda kaldı. İki üç kez hatta belki daha fazla bilgisayarı güç tuşunda kapatıp açtım en sonunda tekrardan kurtarma moduna gelebildim. Daha sonra tertemiz format attım bilgisyara sorunsuz açıldı ancak Driver Booster'dan driverları güncellerken ekran kartını indirdi ancak kurduktan sonra siyah ekranda kaldı bilgisayar(kapanmadı). Bir süre (20 dakikaya yakın) bekledim ancak kendine gelmeyince güç tuşundan kapattım ve yine aynı sorun çıktı karşıma. Açıkçası ekran kartından şüphelendim (NVIDIA GeForce 630). Ancak tam sorun nedir anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı driver'ı kurulurken ekran geçici olarak sönebilir. Anlaşıldığı üzere sizde bu sönme durumu sürekliliğini devam ettirmiş. Driver kurulurken bir bir sorun oluştuğu açık, driverlarınızı kendiniz yüklemeyi deneyin.

Aylarca sorunsuz kullandIğım bilgisayardan bu hatayı aldım. Format attıktan sonra da direk aynı hatayı aldım ve pc yi açamıyorum bile. Tesadüf mü?
Tekrardan merhabalar. Bilgisayara tekrar format attım. Attıktan sonra ekran kartımı kendim kurdum yine aynı sorunla karşı karşıya kaldım. Bu sefer format atıp ekran kartını kurmadım anakart ile kullandım bir süre. Yarım saate yakın ancak daha sonra windows kendisi kurdu ekran kartını.(Aygıt yöneticisinden baktığımda ekran kartı aktif olmuş.) Ve ekran kartını kurar kurmaz 2-3 dakika içinde yine kapandı bilgisayar. Her açtığımda ise 1-2 dakika açılıp kapandı. Ve açılırken alttaki fotoğrafdaki gibi yazı geliyor. F1'e basıp BIOS'a girip daha sonra kaydedip çıkınca açılıyor ve dediğim gibi 1-2 dakika içinde yine kapanıyor. Zaten ekran kartını değiştirmeyi düşünüyordum. Ancak bu sorun ekran kartını değiştirdikten sonra giderilir mi? Yani sorun kesinlikle ekran kartından diyebilir miyim?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…