Sistemde virüs olduğu nasıl anlaşılır?

Fiireflyy

Hectopat
Son zamanlarda bilgisayarda bir gariplik olduğunu fark etmiştim arada siyah ekran yiyiorum bazen arkaplanım durduk yere kayboluyordu. Ardından arkadaşımın isteği üzerine OBS kullanarak biraz kayıt aldım ve bunları CapCut'ta editleyip arkadaşıma attım ama CapCut'ta bir sorun vardı ve 60 FPS çıktı almama rağmen video kasıyor görüntü kalitesi bozuluyordu bu konuyla uğraşırken görev yöneticisinde şöyle bir şey fark ettim:

Bu görseli çevrim içi arat dediğim anda karşıma şu Technopat konusu çıktı PresentMon_x64.exe virüs mü? konuyu görünce direk teleşlandım ve konudaki çözümle sildim her şeyi ardından Kaspersky ücretsiz sürümünü indirerek tarattım ve bir sorun yok gibi de neyse deyip CapCut'taki sorunu göstermek için Elden Ring'e girdim. Oyun normalde 60 FPS stabilken girdiğimde 30 FPS geçmyordu uzun süredir girmediğim için 5 dakika bekledim ve FPS tekrar 60'a çıkmıştı ama sorun şuydu 50 52 48 diye drop yiyordum ki bu olmaması gereken bir durumdu. Bilgisayarımda sorun var mı yok mu yoksa Windows 11'in ağırlığından dolayı mı FPS az bilmiyorum.

Şu an dışarı çıkacağım yolumun üzerinde vatan var USB bellek alıp format atabilirim ve bu konuda bilgiliyim ama Windows 11 hafifletmeli miyim ondan emin değilim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Karşıma bu arkadaşlar çıktı sizce format atıp Windows 11 hafifletmeli miyim, format atıp Windows 11 ellemeden mi kullanmalı mıyım yoksa direk format atmaya gerek yok mu?

Not: Bilgisayarıma format atalı daha 1 yıl olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Virüs taraması yaptınız mı?

Malwarebytes ile de tara ve windows defender çevrimdışı+tam tarama yap, yüzde 20 fps dropları çokta normal değil içine hala sinmediyse format at. Pc'in patates değilse windows bloatwareleronden bu kadar etkilenmez.

Malwarebytes ile de tara ve Windows Defender çevrimdışı+tam tarama yap, yüzde 20 FPS dropları çok da normal değil içine hala sinmediyse format at. PC'in patates değilse Windows bloatwareleronden bu kadar etkilenmez.

Orada gözüken dosya virüs değilmiş sanırım tüm driverları sil yükle yapınca geri geldi. Çevrim dışı tarama yaptım bir sorun yok şu an FPS düşüşünü Elden Ring'te görüyorum ama hala içime sinmedi yakında driverı kurarken display Drive kurulmadi hata verdi DDU'dan silip kurdum her şeyi.

ER optimizasyonu kötü, ray tracing kapalı mı diye bi bak derim. Test edecek oyunun yoksa en rahatı steamden 3dmark kurup bencmark testi yapmak

Test edecek oyunlarım var The Last of Us Part 2'yi sabit 60 oynuyorum uzun zamandır girmediğim Spider-Man vardı onda biraz test yaptım yanlış hatırlamıyorsam 70 80 alırken şu an 60 70 gibi bir şey alıyorum formatlamakta sıkıntım yok OEM ürün anahtarım var.Benchmark testi yapıp atayım buraya

Er optimizasyonu kötü, Ray Tracing kapalı mı diye bir bak derim. Test edecek oyunun yoksa en rahatı Steam'den 3DMark kurup bencmark testi yapmak.

Ray Tracing kapalı hocam.

Uygulama paralıymış hocam başka test edebileceğim bir yer var mı?

Son test olarak Spider-Man 70 80 90 veriyor ama bir anda Elden Ring de olduğu gibi 60 55'e filan düşüyor oyundan kaynaklımı değil mi emin değilim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…