Çözüldü Sistemdeki çalışmayan fanlara 4 pin girişli kablolar ASUS Prime H310M anakarta bağlanmalı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yavyz

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir sistem aldım fakat ön 3 fan ve arkadaki egzoz fanı çalışmıyor. Satın aldığım kişiye sorduğumda bağlantısını hiç yapmadığını söylüyor. Kasayı açtığımda 4 tane birbirine bağlı 4 pin girişli kablolar gördüm bunları SATA to 4 pin dönüştürücü ile anakarta bağlasam sorun olur mu?

Anakart: ASUS Prime H310M-F r2.0

Dosya Ekleri

• m_asus-prime-h310m-f-r2-0-1.jpg
    40,6 KB · Görüntüleme: 39
Arkadaşların da söylediği gibi öncelikle fan çoklayıcıya ihtiyaç duymanız olası. Bu çoklayıcının da (eğer pwm kontrollüyse) bir ucunu anakarta bir ucunu da PSU'ya bağlamanız gerekebilir. Hem fanların hem de kasanın daha fazla detayını paylaşmanız gerekiyor. Eğer 12V fanlar mevcutsa doğrudan PSU'ya bağlayacaksınız ama bu da kafa ütüleyecek kadar sesli çalışmalarına neden olacaktır. En azından arka fanı anakarta yalın olarak bağlayabilirsiniz.

Orası olmuyor fan kabloları fotoğraftaki gibi oraya uymuyor.
Bunlar molex kablolarıdır. Doğrudan güç kaynağına bağlayacaksınız. Hep en yüksek devirde çalışırlar. Ömürleri uzun olmaz ve gürültü yaparlar. 12V fan kontrolcü alarak kontrol edebilirsiniz. Eğer uğraşmak istemezseniz böyle de kullanabilirsiniz.

Sorunu çözdum sadece fan çoklayıcı ya ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…