HDD'yi mi çıkarmak istiyorsunuz?8 yıllık bir kasam var, hard diski çok eskidi. SSD taktim. Fakat hâla yavaş çalışıyor. Hard diski komple nasıl iptal edebilirim?
HDD'yi mi çıkarmak istiyorsunuz?
Fiziksel olarak çıkarmak ise.
Kasa'nın gücü kapalıyken HDD'nin bağlantılarını çıkarsanız yeter.
SSD'yi geldiği gibi hiçbirşey yapmadıysanız SSD'ye kurmanız lazım işletim sistemini.Evet fiziksel olarak çıkarmak istiyorum fakat çıkardığım da PC açılmazsa diye korkuyorum. Bir de HDD'yi çıkarınca Windows'u tekrar SSD'ye mi kurmam gerekli.
Windows'u SSD'ye kurdunuz mu ya da taşıdınız mı? Eğer cevap hayırsa yavaşlığın sebebi bu. HDD'yi çıkartınca Windows açılmaz hale gelir çünkü SSD de yüklü bir Windows yok.
O zaman HDD'yi çıkarmadan önce Windows'u SSD'ye temiz bir şekilde mi kurmalıyız.
Aynen öyle.
Ama isterseniz verilerin gitmemesini vesaire HDD üzerindeki verileri SSD'ye klonlayabilirsiniz internet üzerinde videoları mevcut.
Ama veriler sıkıntı değilse HDD üstünden Windows ISO'su yazdırın USB'ye ve SSD'ye kurulumu yapın.
Kuruluma başlamadan HDD'yi sökebilirsiniz bilgisayar kapalı iken.
HDD'yi kullanmak istemediğini belirttiği için öyle dedim.HDD'yi sökmeye gerek te yok SSD'ye kurulum yaparken HDD'yi te silip depo diski olarak kullanılabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.