Selamunaleyküm arkadaşlar, benim SSD'i twinmos M.2 1TB. Son zamanlar 1TB yetmemeye başladı. Winsat (Windows sistem değerlendirme aracı) çalıştırdığımda diskscore değerini 7.2 olarak gördüm ama diğerleri 8,9 puanının üzerindeydi.
PC'yi toplayalı 1.5 sene oluyor bu kadar kısa sürede nasıl hemen puanı düştü anlamadım. SSD'yi değiştirmeyi değiştirmek yerine 2ci M.2'yi takmak istiyorum ama anakartta 1 tane M.2 slotu var.
Olmazsa 1TB SSD'yi 2TB'lik SSD'le değiştirmek istiyorum ama şu anki SSD'de önemli dosyalar var ve taşımam çok zor. 2TB'lik SSD alırsam şu anki SSD'deki dosyaları nasıl aktaracağım ve hangi marka hangi model almam gerekecek bir de uzun ömürlü olması lazım. (bütçe en fazla 6.000TL gerekirse arttırılabilir.)
NVMe çoğaltıcı diye bir şey mi varmış?Boşu boşuna uğraşacağına Slot çoğaltıcı al, Disk yönetiminden ikisini birleştir en iyisi olur.
Boşu boşuna uğraşacağına Slot çoğaltıcı al, Disk yönetiminden ikisini birleştir en iyisi olur.
Evet En son bir yerde görmüştüm fakat o sata da olabilir.Bunu alabilirsin, 6K bütçeye daha iyisini bulamazsın.Kingston 2TB Renegade Okuma Hızı 7300MB / Yazma Hızı 7000MB SRNGD/2000G NVMe M.2 SSD Uygun Fiyatları ile Tebilonda
KINGSTON Marka Kingston 2TB Renegade Okuma Hızı 7300MB / Yazma Hızı 7000MB SRNGD/2000G NVMe M.2 SSD Avantajlı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri ile Tebilondawww.tebilon.com 
Eskisini de PCIe x1 dönüştürücü ile kullanabilirsin.
NVMe çoğaltıcı diye bir şey mi varmış?
PCIe 3.0 x1 teorik olarak 1 GB/s destekliyor, yani SATA SSD'nin yaklaşık 2 katıNVMe slotunu çoğaltamaz. PCI-e X1 adaptör alabilir ama o şekilde hem adaptör parası verir hem SATA hızı alır. Değmez.
PCI-e 3.0 X1 teorik olarak 1 GB/s destekliyor, yani SATA SSD'nin yaklaşık 2 katı
Arkadaş M.2 SSD onemli dosyaların oldugunu ve aktarmanın zor oldugunu soyledi ben bir daha ugraşmak yerine SATA SSD alır geçerim.