Sistemdeki M.2 SSD değiştirilmeli mi?

Bütçe
6.000TL

EfeK.0012

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
TwinMos M2 SSD 1TB
Anakart
TUF GAMING A520M-PLUS (Dahili Wi-Fi olmayan mode)
Selamunaleyküm arkadaşlar, benim SSD'i twinmos M.2 1TB. Son zamanlar 1TB yetmemeye başladı. Winsat (Windows sistem değerlendirme aracı) çalıştırdığımda diskscore değerini 7.2 olarak gördüm ama diğerleri 8,9 puanının üzerindeydi.
PC'yi toplayalı 1.5 sene oluyor bu kadar kısa sürede nasıl hemen puanı düştü anlamadım. SSD'yi değiştirmeyi değiştirmek yerine 2ci M.2'yi takmak istiyorum ama anakartta 1 tane M.2 slotu var.

Olmazsa 1TB SSD'yi 2TB'lik SSD'le değiştirmek istiyorum ama şu anki SSD'de önemli dosyalar var ve taşımam çok zor. 2TB'lik SSD alırsam şu anki SSD'deki dosyaları nasıl aktaracağım ve hangi marka hangi model almam gerekecek bir de uzun ömürlü olması lazım. (bütçe en fazla 6.000TL gerekirse arttırılabilir.)

Son düzenleyen: Moderatör:

M.2 çıkarıp 2TB takmak yerine SATA SSD al daha mantıklı olur.

Boşu boşuna uğraşacağına Slot çoğaltıcı al, Disk yönetiminden ikisini birleştir en iyisi olur.

Bunu alabilirsin, 6K bütçeye daha iyisini bulamazsın.
Eskisini de PCIe x1 dönüştürücü ile kullanabilirsin.

Boşu boşuna uğraşacağına Slot çoğaltıcı al, Disk yönetiminden ikisini birleştir en iyisi olur.
NVMe çoğaltıcı diye bir şey mi varmış?

Evet En son bir yerde görmüştüm fakat o sata da olabilir.

Pardon arkadaşlar yanlış bilgi için SATA ydı o galiba

buydu söylediğim

NVMe slotunu çoğaltamaz. PCI-e X1 adaptör alabilir ama o şekilde hem adaptör parası verir hem SATA hızı alır. Değmez.
PCIe 3.0 x1 teorik olarak 1 GB/s destekliyor, yani SATA SSD'nin yaklaşık 2 katı

PCI-e 3.0 X1 teorik olarak 1 GB/s destekliyor, yani SATA SSD'nin yaklaşık 2 katı

Arkadaş M.2 SSD onemli dosyaların oldugunu ve aktarmanın zor oldugunu soyledi ben bir daha ugraşmak yerine SATA SSD alır geçerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…