Sistemdeki virüs nasıl bulunur?

FlashCat

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar son zamanlarda eminim ki görmüşsünüzdür Nowacs diye bir program dolaşıyor. Zamanında kullanmıştım ama çok şüpheci yaklaşıyordum henüz yeni olduğundan bir araştırma yapma şansım olmadı. Programı kullanırken kullandığım virüs programını devre dışı bırakmam gerekiyordu ama kullandıktan hemen sonra virüs programını geri açıyordum ve anında program siliniyordu sonrasında tam tarama yapıp bilgisayarı temizletiyordum. Sonralardan araştırdığımda bu programın çalıntı olduğunu ve virüslü olduğunu ayrıntılı bir şekilde gördüm. Bu konuda sizlerinde bilgisi duymak istiyorum. Virüsun hala bilgisayarda olabileceğinden şüpheleniyorum (verdiği oyunlar hala duruyor) ve bu şüphe öyle böyle değil. Formatlamanın bir işe yaramayacağını ve hatta tüm mail adreslerimi geride bırakıp yeni bir bilgisayar alıp yeni mail adresi açıp kısacası yeni bir hayata başlamayı düşünüyorum. Sizce en doğru yol ne olabilir?

Neden formatın işe yaramayacağını düşünüyorsun?
Mail adreslerime, drivea yüklediğim dosyalarıma kısacası eskiye dair herşeyde virüsün hala olabileceğini düşünüyorum bu paranoya beni bitiriyor dediğim gibi tamamen yeni bir bilgisayara ve yeni mail adreslerine geçmeyi düşünüyorum.

Neden formatın işe yaramayacağını düşünüyorsun?
onedriveda dahil

Malwarebytes ile tam taramaya yapın.

Malwarebytes Daha Garanti

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı