Sistemdeki virüs nasıl temizlenir?

Ekmek_Köpke

Decapat
Daha fazla  
Kardeşime 14 günlüğüne bilgisayarımı bırakmıştım sonucunda virüs bulaştırmış. Görev Yöneticisi'ni açtığımda saniyelik olarak %60 CPU gösteriyor. Windows'un kendi taramasını denedim, Malwarebytes taramasını denedim ama hala herhangi bir virüse rastlamadım. Sıfırlasam virüs gider mi yoksa bilgisayar gitti mi?
(Şu anda herhangi bir antivirüse verebilecek param yok)

Kardeşime 14 günlüğüne bilgisayarımı bırakmıştım sonucunda virüs bulaştırmış. Görev Yöneticisi'ni açtığımda saniyelik olarak %60 CPU gösteriyor. Windows'un kendi taramasını denedim, Malwarebytes taramasını denedim ama hala herhangi bir virüse rastlamadım. Sıfırlasam virüs gider mi yoksa bilgisayar gitti mi?
Esetin 30 günlük deneme sürümünden tarayabilirsin

Kaspersky'nin Linux tabanlı antivirüsünü deneyin bakalım. Windows ISO dosyasını USB'ye yazar gibi ISO dosyasını yazdırın sonra sistemi USB'den başlatın. Tarama Windows'tan bağımsız çalışacağı için daha efektif olur.

Görev Yöneticisi'nden CPU'nun üstüne basıp en yüksek kullanan programın ekran görüntüsünü atar mısın?

Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yaptır. Bu ikisi de temizleyemez ise format atarsın.

Bitdefender Antivirus Free versiyonu ile tarama yapabilirsin. Görev yöneticisinde "Kullanıcılar" seçeneğinde senden başka görünen birisi var mı diye de kontrol edebilirsin. Windows 11 kullanıyor isen de;
Windows arama kısmına "Virüs ve tehdit koruması" yazıp tıkla. > "Tarama seçenekleri"'ne tıkla. > Sonra "Tam tarama" veya "Microsoft Defender Virüsten Koruma (çevrimdışı tarama)" seçip tarama başlatabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı