Sistemdeki yavaşlamanın sebebi HDD midir?

Orochimaru

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Yok
RAM
4 GB
Ekran kartı
GT 525M
İşlemci
i5-2410M
Herkese iyi günler. Arkadaşımın bir sorununu sizinle paylaşmak için bu konuyu açtım. Arkadaşımın on küsur senelik bir laptopu var ve bu kadar eski bir laptopta doğal olarak yavaşlama ve donma sorunları var. HDD'den kaynaklığını düşünüyoruz bu yüzden yeni bir SSD almaya karar verdik ama bundan önce size bir danışmak istedim test sonuçlarını aşağıya bırakıyorum. Sizce sorunun kaynağı HDD olabilir mi yoksa başka bir şey mi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Genellikle eski bilgisayarlarda HDD kullanılmaktadır eğer HDD'yi sadece yüksek kapasiteli oyunlar için kullanıyorsanız sıkıntı yok fakat sadece HDD varsa kasması normaldir.

Bellegi 8-16 GB yapip guzel bir SSD takarsaniz hizlanir diye dusunuyorum. Arti olarak HDD`de bad sector var. Bu yavaslamanin haricinde veri kaybi, mavi ekranlara da sebebiyet verebilir.

Arti olarak PC`nin termal macununu yenileyip genel temizligini yapin.

Hocam RAM'i 8 yapıp kendinize bir SSD takın RAM'i 8 yapamıyorsanız bile bu zamanda HDD kullanıllamaz SSD şart size.
Haklısınız hocam bu devirde SSD şart lakin SSD aldıktan sonra bu donma ve yavaşlama sorunlarının devam etmesinden korkuyorum. Onun için tam bir sorun tespiti istemiştim.

Haklısınız hocam bu devirde SSD şart lakin SSD aldıktan sonra bu donma ve yavaşlama sorunlarının devam etmesinden korkuyorum. Onun için tam bir sorun tespiti istemiştim.

Hocam tam güvence için raminizi yükseltin ve güzel okuma ve yazma özelliklerine sahip bir SSD alın arkadaşın dediği gibi bu devirde 4 GB RAM ile Windows 10 fazla gitmez.

Donma ve yavaslama Bad sector oldugundan. Ayrica bu devirde 4 GB Ram ile Windows? En az 8.
Hocam tam güvence için raminizi yükseltin ve güzel okuma ve yazma özelliklerine sahip bir SSD alın arkadaşın dediği gibi bu devirde 4 GB RAM ile Windows 10 fazla gitmez.
İleride RAM'ı da yükseltmeye çalışırım hocam teşekkürler ikinize de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…