Sistemden garip sesler geliyor

Makaleler
1
Yer
localhost
Selam, bu konuya benzer bir konuyu açmıştım ancak gece 3'te açtığımdan dolayı yanıt doğal olarak gelmemişti. Öncelikle sistemde coil whine yok zaten bahsettiğim sesde coil whine değil rastgele aralıklarla olan bazen olduğu zaman sistemi 1 saniyeliğine donduran bir ses. Ses kasanın açma kapama düğmesinin olduğu yerin yakınlarından geliyor ve hangi bileşeni yüke soksam da ses artmıyor veya azalmıyor. Ses eskiden yoktu ancak son 1 2 haftadır var ve bazen sinir bozabiliyor.
Ses: Vocaroo | Online voice recorder

HDD'den gelen bir ses olabileceğini düşünüyorum. Bir süre boyunca disklerinizi dinleyebilir misiniz?

HDD'den gelen bir ses olabileceğini düşünüyorum. Bir süre boyunca disklerinizi dinleyebilir misiniz?

HDD'yi yüke sokarak dinledim ve seste değişim yoktu veya artmadı, bu arada haklı olma ihtimaliniz var Toshiba P300 diskimi taktıktan 3 4 gün sonra bu sorun ortaya çıktı, ancak HDD kasamın yapısı yüzünden aşağı tarafta yani o bahsettiğim üst kısımda hiçbir bileşen bulunmuyor. USB 3.1 portundan şüphelenip o kısımda USB 3.1 kablosunu çıkarttım ancak bir işe yaramadı.

HDD'nin bulunduğu yer mavi Ok'un gösterdiği yer. (ters şekilde takılıyor)

Sesin geldiği yer kırmızı Ok'un gösterdiği yer.

Yukarıda fan varsa o yalpalıyordur belki. O tip bir sesin oradaki devre kartından çıkabileceğini düşünmüyorum.

Hocam bu arada diskten geliyorsa ne yapabilirim?

Yapabilecek bir şey yok. Şayet diskten geliyorsa kafa vurmaya başlamıştır. Kafa değişimi yapılıp çözülebiliyor ancak kesin o mu bilinmez.

Ben sizin yerinizde olsam verileri yedekler ve herhangi bir yavaşlık, hız düşmesi gibi bir durum olup olmadığını kontrol ederim.

Kafa değişimi olsa bile eskisi gibi çalışacağı bir muamma.

Diski yeni aldım hocam hiçbir sorunu yok mis gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…