Sisteme .exe dosyasından virüs bulaştı

Fukiomrad

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam,
Geçen günlerde bir salaklık edip crackli oyun indirdim f*tgırlden (sakın indirmeyin). Burada oyuna DLL atarken yanlışlıkla indirdiğim bir dosyanın EXE'sine tıkladım ve olanlar oldu. Öncelikle Steam envanterimin satılmasıyla fark ettim ve anında Steam şifremi değiştirdim. Ardından iki kez format attım. İkincisinde internet bağlantısını bile çektim. Malwarebytes ile taratmalar yaptım fakat dün Discord'umdan spam mesajlar atılmış. Bunların üzerine tüm şifreleremi değiştirdim. Arkadaşlar şu an başka yapabileceğim bir şey var mı? Ben açıkçası şu an bilgisayarımda bir virüs olduğunu düşünmüyorum. O EXE dosyasına tıkladıktan sonra bilgilerim sızdı büyük ihtimalle. Önerilerinize açığım başka yapabileceğim şeyler var mı?
Yaptığım şeyler: PC'ye flashtan iki kez BIOS'tan format attım. İnternet fişini çektim. Çoğu hesaplarımın şifresini değiştim. Malwarebytes ile taratma yaptım.

Yapman gerekenleri yapmışsın, için rahat olsun. Ayrıca geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun, yapılması gerekenleri yapmışsınız. Bundan sonra bu tür durumları önlemek için iyi bir güvenlik yazılımı kullanın ve bilinçli olun.

Hesaplarınızdaki bütün oturumları kapatın.Elinizden gelen her şeyi yapmışsınız.Kaspersky yüklemeni tavsiye ederim.Geçmiş olsun.

Şu anda %99 aynı virüsten, aynı .exe'den dolayı aynı sorunu yaşıyorum. Steam hesaplarım çalındı, maillerime saldırıldı ve Discord hesabıma giriş yapılıp tuzak, olta mesajlar atıldı. İki faktörlü doğrulama ve farklı bir cihaz ile savaş veriyorum. Ne yapmalıyım, sen ne yaptın? Nasıl kurtuldun, yardımcı olabilir misin? Önemli.

Aynı durumu ben de yaşadım dalgınlığa gelip yanlış dosya yükledim ve olan oldu. Malwarebytes ve kaspersky ile tarama yaptım birkaç tane zararlı çıktı onları sildim. Şu an şüpheli bir durum yok eğer olursa format atarım.

Virüs bulaşan bilgisayarın veya cihazından ayrı farklı ve güvendiğin bir cihazdan senin için önemli olabilecek her hesabının şifresini değiştir, iki faktörlü kimlik doğrulama ve Authenticator gibi güvenlik araçları ile şifresini değiştirdiğin hesaplarını koru. Yenilemediğin, farklı cihazdan bu işlemleri yapmadığın bir hesabın bile kalmasın şayet bunlar e-postaların, sosyal medya hesapların, steam, ea gibi oyun platformlarındaki hesapların ve aklına gelebilecek her hesabını güvenliğe al. Sayısız antivirüs ve tarama programı ile aynı gün içerisinde ardı ardına işlem yapmama rağmen hala hesaplarıma saldırılıyor. Sakın gözden kaçırma bir şeyleri. Olabilecek diğer tavsiyeler için gelecek mesajları bekliyor olacağım çünkü ne yapacağımı bilmiyorum.

Ayrıca konuyu daha detaylı anlayabilmeniz adına; tamamıyla videoda bahsedilen yöntem ve yine aynı dosya ile bilgisayarım enfekte oldu. .exe dosyasını virustotal’de arattığımda “LummaStealer” gibi bir şey yazıyordu. Virüsün bulaşma yöntemi ve içeriği.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…