Sisteme farklı marka RAM takılırsa ne olur?

Şimdi sen 16 ile 8'lik RAM takarsan frekansları aynı olursa bir şey olmaz (senin attıklarının frekansları aynı 3200MHz) ama 16'lık hızlı 8'lik yavaş çalışır mesela örnek verelim sen 24 GB RAM isteyen bir oyun açacaksın 16'lık hızlı 8'lık yavaş çalıştığından dolayı ufak bir performans kaybı yaşarsın.

ama bu dediklerim markadan olmaz markalar farklı olursa arada minnak bir drop gelir oda binde bir felan benim dediklerim kapasite farklarından olur

Yani kanka kısacası farklı marka RAM kullanmak sıkıntı çıkarmaz farklı bellek RAM kullanmakta sıkıntı çıkarmaz ama binde hatta milyonda bir drop gelir o kadar bende laptop var 1. slotta 8'lik 2. slotta 16'lık RAM var bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım hatta PC'nin performansı arttı yani benim dediklerim kendimi güvence altına almakla ilgili :D hadi iyi günler.

He bir de satın alırken voltaj değerlerine iyi bak farklı olursa sıkıntı çıkarabilir.

Eğer voltajlar farklıysa genelde şu senaryolar olur.

1. anakart yüksek voltaja uyar → mesela biri 1.2v, diğeri 1.35v ise, sistem ikisini de 1.35V'da çalıştırır. Bu genelde sorun olmaz ama 1.2V'a alışık RAM uzun vadede sıkıntı yapabilir.
  2. stabilite sorunları olabilir → farklı voltajlı RAM'ler bazen mavi ekran, donma veya sistemin açılmaması gibi hatalara neden olabilir?
  3. düşük voltaja çekebilirsin → BIOS'tan manuel olarak voltajı düşürebilir ve ikisini de 1.2v veya 1.35V'da eşitleyebilirsin. Ama bazı RAM'ler düşük voltajda stabil çalışmayabilir.
  4. frekans düşürmek gerekebilir → eğer sistem stabil çalışmazsa, RAM frekansını biraz düşürerek (örneğin 3200MHz → 2933MHz) daha stabil hale getirebilirsin.

Son düzenleme:
Yani kanka kısacası farklı marka RAM kullanmak sıkıntı çıkarmaz farklı bellek RAM kullanmakta sıkıntı çıkarmaz ama binde hatta milyonda bir drop gelir o kadar bende laptop var 1. slotta 8'lik 2. slotta 16'lık RAM var bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım hatta PC'nin performansı arttı yani benim dediklerim kendimi güvence altına almakla ilgili :D hadi iyi günler.

He bir de satın alırken voltaj değerlerine iyi bak farklı olursa sıkıntı çıkarabilir.

Eğer voltajlar farklıysa genelde şu senaryolar olur.

1. anakart yüksek voltaja uyar → mesela biri 1.2v, diğeri 1.35v ise, sistem ikisini de 1.35V'da çalıştırır. Bu genelde sorun olmaz ama 1.2V'a alışık RAM uzun vadede sıkıntı yapabilir.
  2. stabilite sorunları olabilir → farklı voltajlı RAM'ler bazen mavi ekran, donma veya sistemin açılmaması gibi hatalara neden olabilir?
  3. düşük voltaja çekebilirsin → BIOS'tan manuel olarak voltajı düşürebilir ve ikisini de 1.2v veya 1.35V'da eşitleyebilirsin. Ama bazı RAM'ler düşük voltajda stabil çalışmayabilir.
  4. frekans düşürmek gerekebilir → eğer sistem stabil çalışmazsa, RAM frekansını biraz düşürerek (örneğin 3200MHz → 2933MHz) daha stabil hale getirebilirsin.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...7r5P2oURgztSmC6WFfhyvMLTgegSYmIkaAjhKEALw_wcB bunu alsam sıkıntı olur mu?

Olmaz seninki CL(CAS değeri) 16 bu CL 18.

Sen 16'lık almicanmi gene aynısında al hem aynı marka olur hem derdin kalmaz.

Zaten Rus'ta durmadan güncelleme geliyor 16'lık almak mantıklı.

Kanka link çalışmıyor.

Tamamdır bu oldu artık istediğin gibi takıl.

Kanka bu default MHz hızı 2400 BIOS'tan overclock edersen 3200 olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı