Sisteme HDD bağlamak için kablo önerisi

Arkadaşlar benim sistemimde şu an 240GB SSD var fakat kronik sorunlu olduğu için bu SSD'yi ağır oyunları depolamak için kullanacağım. Windows'u kurmak için 120GB yeni bir SSD alacağım fakat 360GB depolama bana yetmeyecektir. Ek olarak 500GB HDD alacağım ama aklımdaki soru işareti PSU'dan 3 tane SATA güç kablosu çıkar mı?

Ek olarak anakartım herhangi bir sorun çıkarır mı?

Anakart: GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart | ITOPYA

PSU: CORSAIR VS550 550W 80+ 120mm Fanlı PSU | ITOPYA

Not: SATA 3 bağlantı kablosu için önerilere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizinle aynı anakartı ve aynı PSU'yu kullanıyorum. SATA güç kablosu konusunda sıkıntı yaşamazsınız. VS550'de 7 adet SATA güç kablosu bulunuyor. SATA veri kablosu zaten anakart kutusu içinden çıkıyor. Tam olarak neden öneri istediğinizi anlamadım.

Hocam, anakart sorun çıkarmaz. 4 adet SATA 3 port var. PSU sorun çıkarmaz. Yeterli çıkış var. Veri kablosu yoksa alabilirsiniz.
Yakında bilgisayarcı varsa gidip oradan alın. Kargo parası kablodan çok tutabilir.

Veri kablosu önerisi istedim hocam çünkü anakarttan 2 tane sata 3 veri kablosu çıktı birtanesi şuan kullandığm ssd de takılı diğerini alacağım ssd de kullanacağım ek olarak 3. bir veri kablosuna ihtiyacım var.
Hocam ek olarak ekran kartı en üstteki sata portunu kapatıyormu sizde ?

Güç kablosu konusunda sıkıntı zaten yok. 1 adet daha veri kablosuna daha ihtiyacınız var. @Yener K. 'un dediği gibi internetten aldığınız zaman kargo parası ürünün fiyatından fazla olacak. Birkaç bilgisayarcı gezin veya bir arkadaşınıza sorun. Belki arkadaşınızda vardır.

Bende ekran kartı sata portunu sıkıştırıyor biraz ondan şüpheliyim sorun yaratırmı fana sürtermi acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…