Sisteme HDD takınca bilgisayar açılmıyor

Arkadaşlar benim eski laptopumu eskiden KMSpico ile etkinleştirmiştim o zamanlar bilmiyordum bilgisayar bozan yazılım olduğunu sonra bilgisayar köşede bekledi sonra tekrar açalım dedik ve bilgisayar çok yavaş çalışıyordu aşırı yavaş açılma süresi 5-6 dk ları buluyordu açıldığı gibi yanıt vermiyordu sonra dedim ben buna format atayım format atamadım diski biçimlendirirken hata verdi ama bir şekilde biçimlendirdim ama Windows'u kuramadım hata verdi sonra bu HDD'yi çıkartıp 120 GB'lık SSD taktım şu an PC fişek gibi çalışıyor ama disk ölü durumda gibi bir şey disk 250 GB olduğu için kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum SSD'yi masaüstü bilgisayarıma takıyorum bilgisayarı açıyorum ama bilgisayar Gigabyte'ın reklam yerinde şu ekranda kalıyor sonra Windows dönmeye başlıyor ama döne döne bitmiyor dediğim yer ektedir (fotoğraf alıntıdır)

Sonra bir şekilde BIOS'a girdim HDD'yi BIOS'da gördüm ama dediğim gibi HDD'yi takınca sistem açılmıyor normalde buraya gelince direk Windows dönüp 2-3 saniye sonra Windows'a ulaşabiliyorum ama HDD'yi takınca bu süre bayağı uzuyor masaüstünü göremiyorum bekliyorum ama uzun süre döndüğü için korkuyorum diğer parçalara zarar verecek diye bu diski kullanabilir miyim yoksa çöpe mi atayım?
HDD model Seagate momentus 5400.6 250 GB 2.5 HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaz. Sadece sistem açıkken çıkartmak diske zarar verebiliyordu.

Deniyorum o zaman hocam inşallah bir şey olmaz
Hocam taktım birden ekran gri ye döndü Alt Tab ile Google'a girdim ama görev çubuğu yok masaüstü yok sağ altta E: Sürücüsü ayarlandı dedi ne yapacağım? @Assecreed

Son düzenleme:
Ctrl-alt-delete tuşlarına aynı anda basarak güvenlik ekranına geliiniz. Buradan görev yöneticisini açınız. Buradan üstte yeni görev oluştura tıklayınız. Sonra explorer yazıp enterlayın.

CTRL-alt-delete tuşlarına aynı anda basarak güvenlik ekranına geliiniz. Buradan görev yöneticisini açınız. Buradan üstte yeni görev oluştura tıklayınız. Sonra Explorer yazıp enterlayın.

Hocam Explorer.exe yazdım bir şey değişmedi şu an yeniden başlatıyorum Windows ekranı gelirse yazarım.
CTRL-alt-delete tuşlarına aynı anda basarak güvenlik ekranına geliiniz. Buradan görev yöneticisini açınız. Buradan üstte yeni görev oluştura tıklayınız. Sonra Explorer yazıp enterlayın.

Hocam Windows'a ulaşabildim Windows'u açtığımda sistem sanki hard diske kurulmuş gibi aşırı yavaştı 1-2 dk sonra düzeldi sonra hemen gittim HD Tune programını açtım yavaş tarama ile bad sector testi yaptım ilk başta 2 tane kırmızı çıktı sonra takıldı ilerlemedi sonra iptal edip hızlı tarama ile yaptım birkaç tane gri ve yine 2 tane kırmızı gerisi Full yeşil çıktı ama sistem aşırı yavaşdı görev yöneticisinde diskde kullanım hep %100'dü sonra yanıt süresi birden 1100 mslere çıkıp geri düşüyordu sanırım bu diski çöpe atma vakti gelmiş şu an HD Tune ile SSD'ye yavaş tarama yaptım yeşil çıktı bir sorun olmadı Allah'a şükür.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…